Tepsi 35x25
--45 dkg liszt
-4 tojás
-20 dkg puha vaj (esetleg 25 dkg puha margarin)
- 20 dkg kristály cukor
-1 csomag vaníliás cukor
-1 csomag sütőpor (12 g)
-2 dl tej
A töltelékhez:
-kb. 1,5 kg alma
-ízlés szerint őrölt fahéj
--Az almákat megmossuk, meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük és kicsavarjuk a levét. Ízesítjük pici őrölt fahéjjal (esetleg cukorral) és jól összekeverjük.
--A cukrot a tojásokkal jó habosra keverjük (szinte fehéredésig, míg elolvad a cukor), majd hozzáadjuk a puha vajat (margarint) és ezzel is jól összekeverjük
--. Ezután mehet bele a vaníliás cukor, a 2 dl tej, amivel szintén összekeverjük. Végül hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és simára keverjük a tésztát
-A tészta egyik felét vajazott/lisztezett tepsibe (vagy sütőpapírral bélelt tepsibe) kanalazzuk egyenletesen, erre rákanalazzuk a reszelt almát, majd a tészta másik felét. (Érdemes egy evőkanállal kanalazgatni a tésztamasszát a tepsibe, mert ekkor még sűrű a tészta, evőkanállal könnyebb egyenletesen eloszlatni a tepsiben.)
--A sütőt előmelegítjük csak 160 fokra, kb. 45 percig sütjük. (inkább végezzünk tűpróbát, mert a hagyományos sütőben picivel több időbe is telhet a sütés)
Amikor kihűlt, porcukorral megszórjuk , szeletelve tálaljuk.
A lisztet, a porcukrot, a fűszerkeveréket és a szódabikarbónát egy nagy tálban összekeverjük. -. Ezután hozzáadjuk az enyhén megolvasztott margarint. Nálam ez úgy nézett ki, hogy...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA leirt sorrendben összekeverni robotgéppel, olaj és víz apránként. ( tojásokat a keverőtálba teszem – kimérem a cukrokat a keverőtálba egyből – habosra keverem – kimérem közben...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: Könnyű1. A 8 tojásfehérje keményre felverése a sóval 2. A 8 tojások sárgáinak hozzákeverése egyesével 3. A cukor és a vaníliás cukor részletekben való hozzákeverése 4. A további szára...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMinden hozzávalót a joghurtos pohárral mérünk ki és tojások+cokor+olaj+joghurt+citromlé+összekevert szárazanyagok sorrendjében a robotgéppel összekeverjük. Vékonyan kiva...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Nehéz