2 db-hoz: 30 dkg finomliszt
- 15 dkg vaj
- 7 dkg porcukor
- 1 egész tojás
- 1 tk sütőpor- csipet só -
Töltelékez: 20 dkg kristálycukor
- 3 tojásfehérje
- 20 dkg kókuszreszelék -
2 ek citromlé
- 1 citrom reszelt héja
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, megformázzuk. Fóliába csomagoljuk és 30 percre a hűtőben pihentetjük.
Ezt követően átgyúrjuk, két részre osztjuk, majd egyenként tepsi hosszúságú téglalappá nyújtjuk.
A tészta 60 dkg, így két 30 dkg-os darabot kapunk.
A tészta széleit felcsavarjuk, hogy pereme legyen, és megkenjük 2-2 ek meggylekvárral. én szilvalekvárral kentem meg a tésztákat, és még 2 evőkanállal többet kentem rá.
A tojásfehérjéhez adjuk kanalanként a citromlét, a cukrot, és kemény habbá verjük.
Belekeverjük a citromhéjat, a kókuszreszeléket, majd a habot elosztjuk a két tésztán.
(az oldalakat, egy kicsit többet lehet tekerni, hogy magasabb pereme legyen.)
180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.
Még melegen kétujjnyi széles szeletekre vágjuk
Arra még figyelni kell, hogyha a hab hamar pirulna, takarjuk le sütőpapírral a félig kész süteményt. Bármilyen lekvárral lehet tölteni
A sűrített tejet dobozostól forrásban lévő vízbe rakjuk 1 órára, hogy sűrűsödjön. A tésztához való mézet és vajat felolvasztjuk, majd a tészta többi alapanyagához adva összegyúrjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű. A tojásfehérjét egy csipetnyi só hozzáadásával verd fel kemény habbá. A tojássárgáját 80g cukorral és 3ek nagyon forró vízzel verd fel krémes habbá. 2. A lisztet keverd össze...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőre elkészítjük a tölteléket. A mákhoz vagy a dióhoz hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot, összekeverjük pici tejjel, és ezzel az összeállítással már is meg lehet tölteni (én...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes