----ez a mennyiség kb. 10 -12 palacsintának felel meg.. persze ez függ a serpenyő nagyságától,a liszt és a burgonya minőségétől)
- 80 dkg krumpli ( burgonya )
- 2 közepes fej hagyma
- 2 tojás
-só
- 20 dkg liszt
- 3 kanál kacsazsír.
---A krumplit kisebb kockákra vágtam, és felöntöttem annyi vízzel, hogy ellepje.
- Megsóztam, majd puhára főztem.
--Közben apróra vágtam a hagymát, és csipet sóval a zsírban, fedő alatt addig pároltam amíg a saját levét el nem főtte.
- A vízzel együtt krumplinyomóval összetörtem a puhára főtt krumplit, kicsit hagyom hűlni..majd hozzáadtam a lisztet a párolt hagymát, és a tojást.
Nokedli sűrűségű masszát kell kapnunk.
A sütőt szilikon ecsettel jól kikentem zsirral vagy olajjal , felforrósítottam, a masszából belemertem, és egyenletesen elterítettem mindkét oldalát jól megsütöttem
Megvártam amíg kihűlt,és megkentem tejföllel megszórtam reszelt sajttal .... nagyon finom csak úgy magában is
A mézet elkeverjük a joghurttal, belekeverjük a zabpelyhet és fél órára hűtőbe tesszük, hogy a pehely kicsit megszívja magát és megpuhuljon. Ajánlatos apróbb szemű zabpelyhet vál...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKókuszzsírt felolvasztom, tisztított, kb. egyforma darabokra vágott májat megsütöm benne, és hagyom még rotyogni, hogy a víz elpárologjon. Utána a többi hozzávalóval egy magas falú...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTisztítom, robotgéppel aprítom, teljesen kiszárítom a napon (2 nap alatt kész), Utána ismét aprítom a géppel. Készen van. Ebben biztosan nincs E betűs adalék! Jó étvágyat!
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű