2 kg málna
2 l víz
2 kg cukor
1 kávéskanál citromsó ( étkezési citromsav)
1 kávéskanál szalicil
-A málnát megmossuk, megmérjük, hány liter van belőle, ugyanannyi liter felforralt ,lehűtött vízzel felöntjük. egy uborkás üvegbe
-Hozzáadunk 1 kanál citromsót, szétnyomkodjuk, és reggelig állni hagyjuk.
Reggel leszűrjük, és ahány liter, annyi kg cukorra csöpögtetjük
--a málnát egy tüllbe kötjük , a cukrot egy tálba helyezzük erre csöpög a málnalé amibe belekevertem 1 kiskanál tartósitót ( lehet nélküle is )
Amikor a cukor elolvadt, üvegekbe öntjük.
Ha rögtön fogyasztod, nem is kell forralni.
( én biztos akartam lenni hogy biztos eláll ezért pár percig főztem ,még melegen üvegekbe öntöttem )
1. 2 kg gyümölcsöt megmosunk, lecsepegtetjük. A málnát leszemezzük, összeturmixoljuk, ráhintünk 1 dkg citromsót,1 dkg szalicilt, összekavarjuk. 2. Rátöltünk 3 l hideg vizet és 2...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojássárgákat kikeverni a porcukorral, tejszínt hozzáönteni, majd a capuccinó port is hozzá keverjük és legvégén a rumot hozzáadjuk. Üvegbe töltjük és jól összerázzuk.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: Egy nagy tálban minden összetevőt keverjünk össze, az ecet kivételével. Csak akkor öntsük rá az almaecetet, ha egy olyan üvegedénybe átöntöttünk mindent, amelyben...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megmosott citrusokat megsikáljuk, zöldséghámozóval vékonyan meghámozzuk. Jól zárható befőttes üvegbe beletesszük a citrushéjakat, ráöntjük a vodkát, légmentesen lezárjuk. Eg...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű