- 3 /4 liter tej ( 750 ml)
-10 dkg cukor
-7,5 dkg vaj
--18 dkg gríz ( búzadara )
--4 tojás
--15 dkg fagyasztott meggy
---csipetnyi fahéj
--A tejet a vajjal felmelegítjük, majd hozzáöntjük a grízt és 1 percig forraljuk, amíg be nem sűrűsödik
--. Levesszük a tűzről és félretesszük hűlni.
---A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük. ( pici vanília is mehet bele)
- A tojások fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük.
- Először a sárga masszát keverjük a tejbegrízhez, majd óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot is
. Kivajazott tortaformába öntjük. (24 cm-es)
Elkészítjük a tetejére meggy kompótot: ehhez a fagyasztott meggyet egy 1 evőkanál. cukorral és a csipet fahéjjal néhány percig melegítjük, míg pici levet enged, és a meggy felolvad.
(konzerv meggyből is készülhet, vagy frissből i–
- A torta tetejére öntjük, és előmelegített 180 fokos sütőben 40 percig sütjük.
A ramát, a porcukrot, kakaó, a tejet ezeket lábasba összeolvasztjuk, majd belekeverjük, a darált diót, megkenjük az ostylapokat 1 napig állni hagyjuk.
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűA mascarponét keverjük habosra a porcukorral, és a vaníliás cukorral. Ezután adjuk hozzá a kókuszreszeléket, majd kézzel gyúrjuk össze a masszát. (ízlés szerint több cukrot is adha...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMegsütjük a piskótát, kihűlés után a tetejéről levágunk kb. 1 ujjnyi vastag lapot, a maradék közepét kivájjuk, és egy üreget képezünk. A kiszedett piskótát összemorzsoljuk, és rumm...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA joghurtokat a cukorral, a vaníliás cukorral és a zselatinnal felmelegítjük, de nem forraljuk! Megvárjuk amíg kihűl. Közben a habtejszínt habbá verjük, a kihűlt joghurtos keverékk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű