50 dkg liszt
-10 dkg vaj
-2 tojás
-8 dkg cukor
-1 tasak ( 7 g ) száritott élesztő
-1 citrom reszelt héja
-kb. 1,5 dl tej
-csipet só
Töltelék
-5 dkg olvasztott vaj
-1 evőkanál őrölt fahéj
10 dkg cukor
Továbbá
-1 tojás -
-porcukor
a tésztához az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatjuk
-a lisztet elmorzsoljuk a vajjal meg a tojásokkal,majd hozzáadjuk a cukrot és az élesztős tejet ,a citromhéjat,csipet sót és a maradék tejet
a tésztát jól meggyúrjuk,majd letakarva egy órán át kelesztjük
-ekkor lisztezett deszkára boritjuk,téglalap alakúra nyújtjuk,megkenjük az olvasztott vajjal
-a tésztát képzeletben 2 részre osztjuk,egyik felét megszórjuk a fahéjjal elvegyitett cukorral,majd ráhajtjuk a másik felét
-a tésztát kb. 2 cm-es csikokra vágjuk
- mindegyik tésztacsikot ellentétes irányban megcsavarjuk ,és két végét pedig összeillesztjük
-papirral bélelt muffinformákba rakjuk ,langyos helyen további 20 percig kelesztjük
-megkenjük tojással és előmelegitett 170 fokos sütőben 30 percig sütjük
-amikor langyosra hűlt,megszórjuk porcukorral
A sütőt előmelegítjük kb. 185 °C-ra. Az almákat kis kockákra vágjuk. A lisztet összeszitáljuk a sütőporral és a fahéjjal, és belekeverjük a mazsolát. A cukrot habosra keverjük...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű- A lenmagot beáztatjuk néhány órára annyi vízben, amennyi ellepi. Ha felszívja a vizet, és kocsonyássá válik, 2 evőkanál vízzel pótoljuk. - Az áztatott lenmagot botmixerrel habos...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hideg vajat lereszeljük a a sajtreszelőn és 20 percig puhulni hagyjuk. Az élesztőt, a cukorral langyos tejben felfuttatjuk. A vajat a liszttel, cukorral, sóval elmorzsoljuk,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA túrót botmixerrel elkeverjük a joghurttal, vaníliás cukorral. A margarint habosra keverjük a kristálycukorral, majd jó alaposan hozzákeverjük a túrós-joghurtos masszát. A gyüm...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű