-1 kg pacal
2 szár sárgarépa
-1 szár fehérrépa
-1 szelet zeller gumó
- 3-4 cikk fokhagyma
-2 db piros paprika
-1 db csípős paprika
-3-db tojás
-5 dl tejföl
-2 ek liszt
-só
-bors
-ételízesítő
ecet
- aki szereti - 1 mokkáskanál szárított tárkony ( lehet friss is )
--Vékony csíkokra vágom a pacalt, és felteszem főni.
-- Amikor megfőtt, leszűröm és félreteszem. A zöldségeket megtisztítom és lereszelem nagy lyukú reszelőn. vagy karikára vágom majd megpárolom
kevés olajon, hozzáadom a pacalt, majd felengedem 3-4 liter vízzel.
- A zúzott fokhagymát a leveshez adom, sózom, borsozom, és készre főzöm.
- A paprikát hosszú, vékony csíkokra vágom, a csípős paprikát fölkarikázom,( ek is maradhat ) és ezeket is a leveshez adom.
- A lisztet, a tojássárgákat és a tejfölt simára keverem, felengedem vízzel, és szűrő segítségével behabarom a levest.
-Ízlés szerint ecettel savanyítom.
-Forrón tálalom, tejfelt, ecetet és csípős paprikát adok mellé.
A zöldségeket megtisztítjuk, felaprítjuk. Egy fazékban repceolajat hevítünk, megpirítjuk rajta a hagymát és a fokhagymát. Rádobjuk az édesburgonyát és a répát, megsózzuk, folyamato...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A húsokat és a szalonnát óriási lábosba tesszük annyi vízzel, amennyi ellepi, és közepes lángon felforraljuk. 2. Ha felforrt, beleöntjük a bort, és hozzáadjuk a fokhagymát, a...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: KönnyűA lisztből és az olajból egy fazék alján rántást készítünk, rádobjuk a pirospaprikát és felöntjük vízzel. Megsózzuk, belereszeljük a foghagymát, hozzáadjuk a köménymagot és felforr...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyű1: A konzerv kukoricát lecsepegtetjük, és félrerakjuk. 2: A vöröshagymát megpucoljuk, és finomra vágjuk. A fokhagymát megpucoljuk és lereszeljük. 3: Olívaolajon a hagymát elkezdj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű