menu

Családireceptkönyv.hu

Pancsos -perec rúd


Írta:

Elk. idő: 80 perc
Adag: 6
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


55 dkg liszt

-2 dkg só

-3 dl tej

-2,5 dkg élesztő

-1 dl olaj

-kávéskanál cukor

PANCS

-4 csapott evőkanál liszt

-2 csapott evőkanál só

-0,5 dl víz ( ha kell még 1-2 kanál víz hogy folyós masszát kapjunk )

Elkészítés:


-az élesztőt felfuttatjuk cukros tejben

-aztán bele a lisztbe minden hozzávaló

-alaposan kidagasztjuk

-1 órát kelesztjük

--15 gombócra szedjük

-egyenként alaposan kisodorjuk

-szorosan egymás mellé rakjuk

-20 percig pihentettjük

-begyújtjuk a sütőt

-200 fokon 5-6 percig sütjük

-amikor kezd pirulni kivesszük és meglocsoljuk a panccsal

-15 percig még sütjük-szép piros legyen

sütőrácsra emeljük egyben hagyjuk kihülni

-langyosan szedjük szét

Pancsos -perec rúd

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Réteges túrós pogácsa
Réteges túrós pogácsa

Az élesztőt a cukorral elkevert langyos tejben felfuttatjuk. A lisztben elkeverjük a sót, majd a megkelt élesztővel, a maradék tejjel és az olajjal sima tésztát dagasztunk. A tészt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Írta: Tünde
Marokkói juhtúrós rétesháromszög
Marokkói juhtúrós rétesháromszög

A töltelékhez a túrót krémesre keverjük egy tojássárgájával, belereszelünk egy gerezd fokhagymát, sózzuk, borsozzuk. A rétes lapokat kettéválasztjuk, olvasztott vajjal megkenjük, é...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Sajtos pogácsa Piri Anyó módra
Sajtos pogácsa Piri Anyó módra

A lisztet, a sütőport, sót, sajt felét, vajat összemorzsoljuk, majd hozzátesszük a tojást, tejfölt és összegyúrjuk. Egy kis időre hűtőbe rakjuk pihenni. A hűtőből kivéve kinyújtju...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
 FÁTYOLKALÁCS SAJTOS
FÁTYOLKALÁCS SAJTOS

A langyos tejben felfuttattjuk cukorral az élesztőt. Egy tálba rakjuk a lisztet, sót, majd a felfuttattot élesztőt, és annyi langyos vizet, hogy jól dagasztható tésztát kapjunk. Mi...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk