55 dkg liszt
-2 dkg só
-3 dl tej
-2,5 dkg élesztő
-1 dl olaj
-kávéskanál cukor
PANCS
-4 csapott evőkanál liszt
-2 csapott evőkanál só
-0,5 dl víz ( ha kell még 1-2 kanál víz hogy folyós masszát kapjunk )
-az élesztőt felfuttatjuk cukros tejben
-aztán bele a lisztbe minden hozzávaló
-alaposan kidagasztjuk
-1 órát kelesztjük
--15 gombócra szedjük
-egyenként alaposan kisodorjuk
-szorosan egymás mellé rakjuk
-20 percig pihentettjük
-begyújtjuk a sütőt
-200 fokon 5-6 percig sütjük
-amikor kezd pirulni kivesszük és meglocsoljuk a panccsal
-15 percig még sütjük-szép piros legyen
sütőrácsra emeljük egyben hagyjuk kihülni
-langyosan szedjük szét
Az élesztőt a cukorral elkevert langyos tejben felfuttatjuk. A lisztben elkeverjük a sót, majd a megkelt élesztővel, a maradék tejjel és az olajjal sima tésztát dagasztunk. A tészt...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA töltelékhez a túrót krémesre keverjük egy tojássárgájával, belereszelünk egy gerezd fokhagymát, sózzuk, borsozzuk. A rétes lapokat kettéválasztjuk, olvasztott vajjal megkenjük, é...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet, a sütőport, sót, sajt felét, vajat összemorzsoljuk, majd hozzátesszük a tojást, tejfölt és összegyúrjuk. Egy kis időre hűtőbe rakjuk pihenni. A hűtőből kivéve kinyújtju...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA langyos tejben felfuttattjuk cukorral az élesztőt. Egy tálba rakjuk a lisztet, sót, majd a felfuttattot élesztőt, és annyi langyos vizet, hogy jól dagasztható tésztát kapjunk. Mi...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű