--1.5 kg burgonya
--2 fej lilahagyma
--4 gerezd fokhagyma
--450 g bacon szalonna
--20 dkg házikolbász
--só ízlés szerint
--bors ízlés szerint
-1 kanál piros fűszerpaprika
-kevés olaj
-apróra vágott zöldpetrezselyem
-tejföl a tálaláskor
--Felaprítjuk a hozzávalókat. A vöröshagymát , kolbászt karikázzuk, a bacont szeleteljük .
A krumplit héjában megfőzzük. .kicsit hűtjük
-A bacont a ,kolbászt ,a fokhagymával és borssal egy serpenyőben félkészre sütjük. --Fontos, hogy még az elején hozzáadjuk a borsot, így finomabb.
Csak egy kevés zsírt hagyjunk a baconon, és adjuk hozzá a felkarikázott hagymát.
Süsük jól át a a baconnet a kolbászt és a hagymát
A krumplit megpucoljuk szeleteljük
-Egy jénai tálba öntjük sózzuk, borsozzuk erre jön a baconos keverék
.Jól összekeverjük, ,
-a sütőt 180 fokra melegítjük a jénait behelyezzük és 35-40 percig szép pirosra sütjük
--sütőből kivéve megszórjuk apróra vágott petrezselyem zölddel
-Melegen tálaljuk aki szereti tejföllel meglocsoljuk
A tojásokat felütjük egy tálba, és megsózzuk. Habosra verjük egy villával. Nem kell habbá verni, csak addig, amíg elkezd habzani. Hozzákeverjük a szódabikarbónát is. Hozzáadjuk...
Elkészítési idő: 85 perc Nehézség: KönnyűTisztítsd meg a csirkemájat. Vágd le róla a szívet ha azzal együtt van, az inas-eres részeket, és vágd ketté olyan darabokra, amik természetesen adják magukat a csirkemájból. Te...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA májat alaposan megtisztítjuk és ledaráljuk – de késsel is szétkaparhatjuk. A hozzávalókat összekeverjük, és egy teflon formában (őzgerinc-, alagút, de kuglófforma is lehet). 220...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát megreszelem, levét kinyomom, majd összekeverem a pástétommal, a tojással, a fokhagymával és megsózom, megborsozom. Annyi zsemlemorzsát öntök hozzá, hogy keménykés massz...
Elkészítési idő: 20-40 perc Nehézség: Könnyű