1 kg sárgahüvelyű zöldbab ( nagyon jó a Mirelit zöldbab is )
- 3 evőkanál tejföl
- 1 darab vöröshagyma
- 1 evőkanál citromlé
- 2 darab babérlevél
-1 evőkanál liszt
-1 evőkanál zsír
--1 teáskanál fűszerpaprika -
-1 evőkanál mustár
-A babot megpucoljuk,2-3 cm-es darabokra tördeljük tegyük fel kevés vízben főni( csak annyi víz, hogy ellepje)
-. Ízesítsük Delikáttal és babérlevéllel. Főzzük kb. 10-12 percig, majd vegyük le a tűzről.
- Egy másik lábosban forrósítsuk fel a zsírt és pirítsuk meg rajta az apróra vágott hagymát és a fokhagymát.
- Tegyük hozzá a lisztet és pirítsuk meg egy kicsit.
-Majd öntsük föl egy kis hideg vízzel és keverjük simára. Rántsuk be vele a főzeléket.
- Főzzük még kb. 5 percig.
-A végén ízesítsük citromlével, mustárral és még Delikáttal, ha szükséges.
-- Keverjük hozzá a tejfölt is. (Különlegessé tehetjük egy kis friss tárkonylevéllel is......el is maradhat) Én szórtam a tetejére egy kevés zöldpetrezselymet is
Mi -- Fincsi ropogós őrölt kukoricapehelyben forgatott fasírttal tálaltu
1. Előkészítjük a hozzávalókat. 2. A hagymákat megpucoljuk és apróra vágjuk. 3. Az olajon üvegesre dinszteljük a hagymát, majd hozzáadjuk a fokhagymát és átforgatjuk benne. 4. A...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát, zöldpaprikát ,fokhagymát apróra vágjuk és megdinszteljük az olajban. Beletesszük a chili paprikát és a köményt, felöntjük vízzel. Beletesszük a leszűrt babkonzerveket...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA dinnye magját eltávolítjuk, és egy negyedet felkockázunk. A barackokat meghámozzuk, és magozzuk. A gyümölcsöket turmixba tesszük, (ha teszünk bele babakekszet, az is mehet bele...
Elkészítési idő: 5 perc Nehézség: KönnyűKáposztát csíkokra vágjuk. feltesszük főni, annyi vízben ami éppen ellepi, megsózzuk és fedő alatt, mérsékelt tűzön puhára főzzük, de ne pépesre. Az olajat felforrósítjuk, elkeve...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű