3 kg paradicsom
-1 nagy vöröshagyma
-4 gerezd fokhagyma
-3 babérlevél
-1 teáskanál oregánó
-1 teásk. bazsalikom
-1 teásk.kakukkfű
-1 teásk. fehér bors
-5 szegfűszeg
--3 evőkanál só
meghámozzuk a paradicsomot ,majd puhára főzzük a szegfüszeggel együtt
-szűrőn átpaszirozzuk
-a hagymát apróra vágjuk a fokhagymát lereszeljük és a többi füszerrel a paradicsomhoz adjuk
-újra felfőzzük és újra 20 percig forraljuk kis lángon
-kidobjuk a babérlevelet
-hozzákeverjük a zsellésitöt és még 3 ercig főzzük
-azonnal fertőtlenitett üvegekbe töltjük ,rácsavarjuk a fémfedöt és fejre állitjuk
-pár percr múlva visszaforditjuk és száraz dunsztba rakjuk egy nap
A burgonyákat enyhén sós vízben megfőzzük, hideg vízzel átöblítjük és félretesszük, hogy kissé hűljenek le. A kolozsvári szalonnát keskeny csíkokra vágjuk és serpenyőben pirosra l...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zabpehelyhez keverd hozzá az apróra vágott magokat, a sót és a fahéjat, ha kókuszchipset használsz, azt is. Öntsd rá a kókuszolajat, a mézet és csepegtesd rá a vaníliát. Alaposa...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűa túrót jól dolgozzuk össze a tojások sárgájával, a cukrokkal, a sóval, a szódabikarbónával, és a búzadarával. A tojásfehérjéket verjük kemény habbá, és adjuk a túrós masszához. 1...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűKevés zsíron megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, a májat és a gombát a petrezselyemmel. Ételézesítővel, sóval, borssal megszórva, gyakori keverés mellett zsírjára pirítju...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű