Eper tetszés szerint
-1 csomag epres pudingpor
--5 dl tej
--3-4 ek cukor
-1 dl habtejszín
--2-3 db babapiskóta
A pudingport simára keverjük egy kevés tejjel és ízlés szerint cukorral.
- A maradék tejet felforraljuk, majd állandó keverés mellett hozzácsorgatjuk a pudingos keveréket
-. Pár perc alatt sűrűre főzzük, majd levesszük a tűzről, és langyosra hűtjük.
-Az epret alaposan megmossuk, lecsepegtetjük, majd ízlés szerint feldaraboljuk.
- A babapiskótát kisebb darabokra tördeljük.
Az előkészített poharakba kanalazunk 2-3 evőkanál pudingot, majd kirakjuk a tetejét piskóta darabokkal és az eperrel
-. Ezután rákanalazzuk a megmaradt pudingot.
- Tálalásig a hűtőbe tesszük, hogy kellően lehűljön, és az ízek jól összeérjenek.
Tálalás előtt kivesszük a hűtőből, majd eperrel és tejszínhabbal díszítjük
Törjük apróra a háztartási kekszet, ne daráljuk! A 25 dkg Ramat teflontálba melegítsük fel. A forrás kezdetekor keverjük hozzá a cukrot és a kakóport. A keveréket hagyjuk egy perci...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűLemérjük, hogy hány ml lett a citrom és a narancs leve. 250 ml folyadék kell a muffinba. Ha nincs annyi, akkor pótoljuk gyümölcslével vagy vízzel. Fölverjük a tojást a cukorral, m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat kettéválasztjuk, a sárgákat habosra keverjük a cukorral, majd belekeverjük a darált diót. A liszthez hozzákeverjük a sütőport. A tojásfehérjéket pedig kemény...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet összegyúrjuk a margarinnal, sóval és annyi tejföllel, amennyit felvesz. Kinyújtjuk kb. ujjnyi vastagra, megkenjük a sózott felvert tojással, megszórjuk reszelt sajttal....
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű