-50 dkg liszt
-20 dkg zsír
-10 dkg porcukor
-1 tojássárgája
-4 evőkanál zsíros tejföl
-12 g sütőpor
-1 teáskanál ecet
-1 citrom reszelt héja
-1 teáskanál vaníliás cukor
-csipet só
-Töltelék
-Birsalmalekvár
Tálaláskor porcukor
Liszt+zsír+tejföl+porcukor+tojássárgája+sütőpor+ecet+só+vaníliás cukor+ citrom reszelt héja Jól összedolgozzuk
-Ha esetleg túl kemény kevés hidegvizet adunk hozzá
-Puha ,jól dolgozható tésztát kell kapjunk
-6 részre osztjuk ,gombócokká gyúrjuk
- 1/2 órát hideg helyen pihentetjük
-Mindegyik gombócot enyhén lisztezett felületen kör alakura nyújtjuk majd 5 részre vágjuk
-mindegyikbe 1-1 teáskanál lekvárt teszünk majd felsodorjuk
-a kifliket sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk
-180 fokon 10-15 perc alatt világosra sütjük
-porcukorral megszórva tálaljuk
A krémtúrót és „darabos” túrót kézi mixerrel összeturmixoljuk. Hozzáadjuk a 4 evőkanál joghurtot és a pudingport. Ha már a krém kellően krémes, folyamatos turmixolás mellett egyenk...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: Könnyű1. Összekeverjük a sima lisztet, a zabpehelylisztet, a darált diót, a sütőport és a porcukrot, majd elmorzsoljuk benne a vajat és hozzáadjuk a tojást is. (Készíthetjük nyugodtan ro...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrjuk, annyi tejjel, hogy egy közepesen kemény tésztát kapjunk. 6 gáztepsi méretű lapot sütünk belőle 180 fokos sütőben, 10-12 perc alatt. A krémhez...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű25 dkg lisztet a tojással, a tejföllel, és kb 1 mk sóval jól összedolgozom, és kb 20 percre a hűtőbe teszem. Közben a puha margarint elkeverem 10 dkg liszttel. A tésztát pihentet...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű