menu

Családireceptkönyv.hu

Porhanyós kifli birsalma lekvárral töltve


Írta:

Elk. idő: 30
Adag: 4-6 fő
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


-50 dkg liszt
-20 dkg zsír
-10 dkg porcukor
-1 tojássárgája
-4 evőkanál zsíros tejföl
-12 g sütőpor
-1 teáskanál ecet
-1 citrom reszelt héja
-1 teáskanál vaníliás cukor
-csipet só
-Töltelék
-Birsalmalekvár
Tálaláskor porcukor

Elkészítés:


Liszt+zsír+tejföl+porcukor+tojássárgája+sütőpor+ecet+só+vaníliás cukor+ citrom reszelt héja Jól összedolgozzuk
-Ha esetleg túl kemény kevés hidegvizet adunk hozzá
-Puha ,jól dolgozható tésztát kell kapjunk
-6 részre osztjuk ,gombócokká gyúrjuk
- 1/2 órát hideg helyen pihentetjük
-Mindegyik gombócot enyhén lisztezett felületen kör alakura nyújtjuk majd 5 részre vágjuk
-mindegyikbe 1-1 teáskanál lekvárt teszünk majd felsodorjuk
-a kifliket sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk
-180 fokon 10-15 perc alatt világosra sütjük
-porcukorral megszórva tálaljuk

Porhanyós kifli birsalma lekvárral töltve

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Ez a legporhanyósabb, legomlósabb linzer titka!
Ez a legporhanyósabb, legomlósabb linzer titka!

Elkészítés: A sütőport a lisztbe keverjük, majd belemorzsoljuk a vajat. A tojássárgáját elkeverjük a vaníliás cukorral, majd a lisztes-vajas keverékhez adjuk. Addig gyúrjuk, amí...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Judit
Rába szelet
Rába szelet

A tojások sárgáját 20 dkg porcukorral és a vízzel habosra keverjük. Lassan hozzáadunk 5 dkg olvasztott vajat, majd belekeverünk 20 dkg lisztet és 1 csomag sütőport. Egy tepsit ki...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Citromos - Citromos kifli
Citromos - Citromos kifli

1. A cukrot habosra keverjük a vajjal, a szétválasztott tojás sárgájával és a citrom levével/héjával. 2. A liszthez keverjük, a sütőpor majd ezt a citromos keverékhez adjuk ezut...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Márti
Lili kifli
Lili kifli

Az alapanyagokat összegyúrni, majd kinyújtani a tésztát, ezután egyenlő kis téglalapokra vágni, melynek a közepére lekvárt teszünk. Kifli formájúra feltekerni, olajozott tepsin...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk