menu

Családireceptkönyv.hu

Pudingos-habos kavart süti


Írta:

Elk. idő: 30
Adag: 4-6 fő
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


-5 tojás
-18 dkg kristálycukor
-1 dl olaj (vagy ennek megfelelő olvasztott vaj)
-1 dl langyos víz
-1 csomag sütőpor (12 g)
-25 dkg finomliszt
-2 csapott evőkanál cukrozatlan kakaó por
A VANILIÁS PUDINGHOZ
-8 dl tej
-10 dkg kristálycukor
-2 csomag vaníliás pudingpor
TETEJÉRE:
-4 dl habtejszín
-1 csomag habfixáló
-1 púpos evőkanál porcukor
-kakaó por

Elkészítés:


--A tésztához az egész tojásokat a cukorral habbá verjük (fehéredésig), hozzákeverjük az olajat és a vizet, végül beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet is, simára keverjük.
--A massza felét a kivajazott/lisztezett tepsibe egyengetjük. A másik felébe óvatosan belekeverjük a kakaó port, majd a világos masszára kanalazzuk.
--Ezután gyorsan elkészítjük a pudingot: 7 dl tejet egy lábasba öntünk a cukorral, a maradék 1 dl tejben simára keverjük a pudingporokat. ---Majd hozzáöntjük a cukros tejhez és közepes lángon, folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük.
-A forró pudingot egyenletesen rákanalazzuk vagy ráöntjük a tepsiben lévő tésztamasszára, és a 170 fokra előmelegített sütőben, alsó-felső sütéssel kb. 25-30 percig sütjük. (Nálam 25 percig sült, de ez sütőfüggő, ezért végezzünk tűpróbát!)
--A megsült, még forró süteményt óvatosan borítsuk ki egy süteményrácsra, hagyjuk teljesen kihűlni!
A tejszínt a porcukorral és a habtejszínnel előírás szerint verjük kemény habbá, majd kenjük a kihűlt sütemény tetejére
. Hintsük meg a kakaó porral

Pudingos-habos kavart süti

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Diós kosárka
Diós kosárka

Sütőt előmelegítjük. A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, majd a többi hozzávalóval együtt tésztát gyúrunk. Nylonzacskóba v. folpackba tesszük és 1-2 órát hűtőben pihentetjük. Ez...

Elkészítési idő: 1 óra + sütés
Nehézség: Közepes
share
Őszibarack ( Kipróbálni )
Őszibarack ( Kipróbálni )

. Nagyobb dió nagyságú golyókat formálunk,én már rutinosan kettévágom,és úgy sütöm,mert sokkal egyszerűbb lesz kikaparni a belsejét.A recept szerint golyókat sütünk,de sokkal rossz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veronika
Gesztenyés kifli
Gesztenyés kifli

Tészta A lisztet tálba tesszük, hozzáadjuk a margarint, és összemorzsoljuk. Mikor már kezd morzsalékos lenni, hozzáadjuk a porcukrot, vaníliás cukrot, darált diót és a reszelt...

Elkészítési idő: kb. 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Nagy
Túrós sütemény liszt nélkül
Túrós sütemény liszt nélkül

A túrót egy tálban finomra összetöröm, a kenhetőre lágyított margarint hozzáadom és jól elkeverem. Külön edényben felverem a tojásokat, hozzáadom a cukrot, habosra keverem, beleönt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk