-6 tojás fehérje,
- 1 csipet só,
-6 evőkanál cukor,
-6 evőkanál liszt+ a tepsi meghintéséhez,
-1 kicsi vaj a tepsi kikenéséhez,
-10 dkg mazsola,
-5 dkg fekete csokoládé apróra vágva.
-kandírozott gyümölcsök
A lényege, hogy ahány tojásfehérjénk van, azt egy csipet sóval verjük kemény habbá, tegyünk hozzá annyi kanál cukrot, ahány tojásfehérjét habbá vertünk, majd lisztből szintén ennyi kanállal adjunk hozzá
--. Ezt különböző dolgokkal gazdagíthatjuk: keverhetünk bele pl. mazsolát, egyéb apróra vágott aszalt vagy kandírozott gyümölcsöt, kis csokidarabkákat -
Egy kisebb tepsit kenjük ki vajjal, szórjuk meg liszttel, simítsuk bele a habot, majd előmelegített 180 fokos sütőben süssük készre
--. Tűpróbával ellenőrizhetjük, hogy mikor sült át a süteményünk teljesen Ez kb 15 perc .
1 liter tejet egy pici cukorral felteszek főni és hozzàöntöm a grìzt én szemre szoktam a lényeg hogy egy folyòs tejbegrìzt kapjunk.Félreteszem a tűzről. 3 tojàst szétvàlasztunk és...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA tejet, a vajjal, cukorralés a sóval felforraljuk. Majd a lisztet fokozatosan adagolva, egy fakanállal belekeverjük.Addig keverjük, sütjük,míg az egybeálló massza szép fényes nem...
Elkészítési idő: 25perc Nehézség: KönnyűKorongok készítése: A margarint a tojások sárgájával habosra keverjük. Hozzáadjuk a tejfölt, a citrom levét és a vaníliás cukrot is. Tovább keverjük, majd a sóval elkevert liszt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűELKÉSZÍTÉS A darált kekszet összegyúrjuk a porcukorral, a margarinnal és egy kevés tejjel, de csak annyival, hogy linzertészta keménységű legyen. Egy közepes méretű tepsibe (30x3...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű