1 kg alma
-1-2 evőkanál cukor
-1 evőkanál olaj -
-2 tojás -
-50 dkg liszt
-1 késhegynyi szódabikarbóna
-csipet só
-szénsavas ásványviz
-őrölt fahéj
-10 dkg cukor
az almát meghámozzuk,almareszelőn lereszeljük
-hozzáöntjük a lisztet + szódabikarbónát
-1 evőkanál cukrot + 1 evőkanál olajat
-kevés sóval és izlés szerint őrölt fahéjjal füszerezzük ,majd beleütjük a tojásokat
-szénsavas ásványvizzel sürü masszává dolgozzuk
-forró olajba kanállal 1-1 adagot teszünk ,
-kicsit lelapósitjuk és közepes lángon mindkét oldalát aranysárgára sütjük
-törlőpappirra szedjük és még melegen megszorjuk a 10 dkg cukor és a teáskanál őrölt fahéj keverékével
Az avokádót megpucoljuk, felkockázzuk és meglocsoljuk a citromlével, hogy megtartsa üde zöldessárga színét. A feta sajtot is felkockázzuk, a fokhagymát átpréseljük, a paradicsomot...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csicseriborsót lecsepegtetjük, majd egy turmixgépbe rakjuk. Hozzáadjuk a tahinit, a felaprított fokhagymát és a citromlevet. Ízlés szerint megsózzuk, megborsozzuk, majd krémes...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyű