-25 dkg rizs -
-1 Liter 2,8%-os tej
- 400 ml víz
-1 csipet só
-15 dkg kristálycukor
-1 db citrom reszelt héja
-1 teáskanál vanília eszencia
-20 dkg apróra vágott alma
- 5 db tojássárgája
- 5 db tojásfehérje
- 2 púpozott teáskanál búzaliszt (BL55)
- 10 dkg vaj+a tál vagy tepsi kikenésére
-A rizst és a vizet egy vastag aljú lábasba tesszük, és folyamatos kevergetés mellett, közepes hőfokon, felpuhítjuk a rizst a vízben.
-Mikor elforrt a rizsről a víz, megsózzuk, és ráöntjük a tejet.
Időnkénti kevergetés mellet addig főzzük a rizst, míg nagyjából felissza a teVégül alaposan belekeverjük a citromhéjat, a cukrot, és a vanília esszenciát, majd lefedve egy órán át hagyjuk állni.
--Ha a tejberizs kihűlt, egy nagy tálba szedjük, és átkeverjük.
- Ezután a rizskochnak egy hőálló tálat ( vagy tepsit ) vékonyan kivajazunk, morzsával megszorjuk.
-A puha vajat a tojássárgával kihabosítjuk, és óvatosan, egy fakanállal hozzákeverjük a tejberizshez.
-,az almát megpucoljuk apró darabokra vágjuk a rizshez keverjük
--A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan ezt is hozzáforgatjuk a tejberizshez, végül óvatosan hozzákeverjük a lisztet is.
--A kivajazott majd morzsával megszórt formába öntjük a masszát.
200 C-os sütőben aranybarnára sütjük, ez kb 40 perc hőlégkeverés nélkül.
Lekvárral tálaljuk ,tetejét megszorjuk porcukorral
A hozzávalókat jól összedolgozzuk. Felét jól kizsírozott tepsibe öntjük. A másik felébe egy evőkanál kakaót keverünk és ráöntjük a sárga tésztára. Rászórjuk a magozott meggyet és l...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához a tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a kakaót és a felvert habot. Sütőpapírral bélelt gáztepsibe simítjuk, megsütjük. Ha kész, ne...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKezdjük a krémmel. Hőálló tálba pakoljuk a feltördelt csokit, a kockázott vajat, rászórjuk a porcukrot, és felöntjük tejjel/tejszínnel, illetve adhatunk hozzá kevés rumot. Egy lába...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tésztát összegyúrjuk, negyedórát pihentetjük. 2. Az almát megtisztítjuk, megreszeljük, ízlés szerint cukrot és ízesítőt adunk hozzá, megpároljuk, majd kihűtjük. 3. A t...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű