menu

Családireceptkönyv.hu

Sárga túró zöldfűszerrel


Írta:

Elk. idő: 60 perc
Adag: 4-6 fő
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


--10 tojás,
--1 liter tej, --legjobb a házi de ha nincs akkor legalább 2.8 %-os legyen
--2 kiskanál só
-1 mokkáskanál -fehér bors, -
--1/2 kiskanál cukor, -
--1 csokor zöldpetrezselyem, egy csokor kapor.

Elkészítés:


A tejet felforraljuk, majd belekeverjük az előzetesen gyengén felvert tojásokat.
- Ezután belerakjuk a sót, a borsot, a cukrot és az aprított zöldfűszereket.
-Ezután folyamatosan kevergetve addig főzzük (ez felvesz egy kis időt, én elég sokáig kavartam), amíg a tojás megszilárdul, túrós állaga lesz és kicsapódik a víz belőle.
- Ezután lecsepegtetjük valamennyire a levét, és egy laza szövésű textilbe öntjük, összekötjük, majd fellógatjuk egy edény fölé.
-- Hagyjuk lecsöpögni néhány órát.
--Tálaláskor felszeleteljük és húsvét reggelén piros tojás és sonka társaságában elfogyasztjuk.

Sárga túró zöldfűszerrel

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Tökfasirt
Tökfasirt

A legyalult tököt enyhén lesózzuk, fél óráig állni hagyjuk, majd kicsavarjuk, és egy tálba rakjuk. -Hozzáadjuk a lisztet, a durvára reszelt sajtot, a felvert tojást és az apróra v...

Elkészítési idő: 30
Nehézség: Nehéz
share
Írta: Anikó
Karfiolkenyér
Karfiolkenyér

Melegítsd elő a sütőt 180 fokra és tegyél sütőpapírt egy tepsire. Szedj rózsáira egy fél fej karfiolt, mosd meg, és tedd egy késes aprítóba. Addig morzsold, míg rizsszerű állaga n...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Házi majonéz (paleo)
Házi majonéz (paleo)

Egy magasfalú keverőedénybe rakd bele a tojást, a sót, a mustárt és a citromlevet, keverd fel és közben nagyon lassan adagold hozzá a folyékony kókuszolajat is. Figyelj rá, hogy a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Gyöngyi
Legkrémesebb túrógombóc
Legkrémesebb túrógombóc

1. A tejet tegyük fel melegedni egy evőkanálnyi cukorral és a csipet sóval egy kisebb fazékban. Amikor már forr, akkor szórjuk bele lassan a kukoricadarát. Kis fokozaton, folyama...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk