-75 dkg savanyú káposzta
--20 dkg füstölt hús darabolva
--1 fej vöröhagyma
--2-3 babérlevél
--egész bors
--köménymag
libazsír (más zsiradék is jó)
só
tejföl
A húsgombóchoz:
40 dkg darált sertéslapocka
10 dkg kerekszemű rizs
1 kis fej vöröshagyma
1 tojás
pici pirospaprika
bors
A savanyú káposztát bő vízben átöblítjük, kinyomkodjuk.
Kevés zsiradékban a vöröshagymát megpirítjuk, megszórjuk pirospaprikával, hozzáadjuk a káposztát.
- Beletesszük a füstölt húst kicsit piritjuk , felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje, fűszerezzük egész borssal, babérlevéllel, kevés köménnyel, és addig főzzük takarékon, amíg a füstölt hús kezd puhulni. (A sóval vigyázzunk, mert a füstölt hús sós, )
--Közben a rizst megpároljuk, a vöröshagymát adjuk a gombóchoz a ---masszát a fenti hozzávalókkal összeállítjuk. Vizes kézzel közepes méretű gombócokat formálunk, és a káposzta tetejére rakosgatjuk, --újabb fél órát főzzük, majd a gombócokat kiszedjük, félretesszük.
. Megkóstoljuk, ízlesítjük. Ízlés szerinti tejföllel gazdagítjuk.
Visszahelyezzük a káposztára a húsgombócokat, kicsit összeforraljuk, Lehet tetejét apróra vágott zöldkaporal disziteni
A lábszárat leinazzuk, majd 2 X2 cm-es kockára vágjuk. A vöröshagymát és a fokhagymát egy fazékban, kevés olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a paradicsomot és a tv paprikát. Tovább...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA finomra vágott vöröshagymát kevés olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a fokhagymanyomón áttört fokhagymát, és felengedjük vízzel. A vízhez adjuk a csíkokra vágott kelkáposztát é...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KözepesFelkockázzuk a csülköt, és a kolbászt Ha túl savanyú a káposzta, egy kicsit leöblítjük, majd bő vízzel, babérlevéllel, a felkockázott füstölt csülökkel és a füstölt kolbásszal fel...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA zellert pucoljuk, mossuk, apró kockákra vágjuk. Az egyik csokor petrezselyem leveleit apróra vágjuk. A zellert és a petrezselymet vízben, úgy, hogy ellepje, főni tesszük...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű