3 rúdhoz)
1 pohár tejföl (2 dl)
1 pohár sertés zsír (2 dl)
2 egész tojás
3 evőkanál cukor
1 kávéskanál só
1 cs. élesztő (5 dkg)
kb 50-60 dkg liszt
A kenéshez:
1 tojás
A töltelékhez:
1 nagy üveg szilvalekvá
Egy 2 dl-es pohárba kimérjük a tejfölt és a szoba-hőmérsékletű sertés zsírt.
A tejfölt, a zsírt, a tojást, a cukrokat és a sót alaposan összekeverjük.
Belemorzsoljuk az élesztőt és összegyúrjuk a liszttel. Vigyázzunk, ne készítsünk túl kemény tésztát!
A tésztacipót 3 részre osztjuk.
Lisztezett deszkán, egyesével kinyújtjuk a cipókat és megtöltjük a lekvárral. Feltekerjük. (ne túl szorosra!)
Az oldalát és a tetejét lekenjük a felvert tojással, és megszurkáljuk villával. Így a gőz, sütés közben el tud távozni.
Előmelegített kb. 180 fokos sütőbe tesszük. Vigyázzunk, ne süssük keményre. (kb. 25 perc)
Túrót és a főtt burgonyát áttörjük, hozzáadjuk a puha margarint, a et, a sót, és tésztát gyúrunk belőle, majd lefedve egy órára hűtőbe tesszük. Lisztezett felületen vékonyra kinyú...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KözepesA káposztát, " ha igényli" kicsit leöblítjük, hogy ne legyen túl savanyú. Közben elkészítjük a tölteléket: a darált húsokat elkeverjük a megtisztított rizzsel, fűszerekkel, kevés...
Elkészítési idő: 4 óra Nehézség: KözepesMosd meg a mazsolát. Ezután áztasd bele 5-7 percre forró vízbe. Majd daráld le a diót. Öntsd bele egy tálba a kimért kókuszreszeléket, majd tedd hozzá a diót, a narancshéjat, a nar...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű