menu

Családireceptkönyv.hu

Szilvalekváros Bejgli


Írta:

Elk. idő: 30
Adag: 6
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


3 rúdhoz)
1 pohár tejföl (2 dl)
1 pohár sertés zsír (2 dl)
2 egész tojás
3 evőkanál cukor
1 kávéskanál só
1 cs. élesztő (5 dkg)
kb 50-60 dkg liszt
A kenéshez:
1 tojás
A töltelékhez:
1 nagy üveg szilvalekvá

Elkészítés:


Egy 2 dl-es pohárba kimérjük a tejfölt és a szoba-hőmérsékletű sertés zsírt.
A tejfölt, a zsírt, a tojást, a cukrokat és a sót alaposan összekeverjük.
Belemorzsoljuk az élesztőt és összegyúrjuk a liszttel. Vigyázzunk, ne készítsünk túl kemény tésztát!
A tésztacipót 3 részre osztjuk.
Lisztezett deszkán, egyesével kinyújtjuk a cipókat és megtöltjük a lekvárral. Feltekerjük. (ne túl szorosra!)
Az oldalát és a tetejét lekenjük a felvert tojással, és megszurkáljuk villával. Így a gőz, sütés közben el tud távozni.
Előmelegített kb. 180 fokos sütőbe tesszük. Vigyázzunk, ne süssük keményre. (kb. 25 perc)

Szilvalekváros Bejgli

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Ünnepi ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Rántott borda v. csirkemell csirkemájjal töltve
Rántott borda v. csirkemell csirkemájjal töltve

Elkészítési idő: 1óra
Nehézség: Nehéz
share
Újévi malackák
Újévi malackák

Túrót és a főtt burgonyát áttörjük, hozzáadjuk a puha margarint, a et, a sót, és tésztát gyúrunk belőle, majd lefedve egy órára hűtőbe tesszük. Lisztezett felületen vékonyra kinyú...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Közepes
share
Töltött káposzta
Töltött káposzta

A káposztát, " ha igényli" kicsit leöblítjük, hogy ne legyen túl savanyú. Közben elkészítjük a tölteléket: a darált húsokat elkeverjük a megtisztított rizzsel, fűszerekkel, kevés...

Elkészítési idő: 4 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Szaloncukor – diós-narancsos
Szaloncukor – diós-narancsos

Mosd meg a mazsolát. Ezután áztasd bele 5-7 percre forró vízbe. Majd daráld le a diót. Öntsd bele egy tálba a kimért kókuszreszeléket, majd tedd hozzá a diót, a narancshéjat, a nar...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk