-75 dkg liszt
, 7 dkg élesztő
-1 tasak sütőpor
-3 evőkanál cukor
-3 tojássárgája
- fél citrom reszelt héja
- 3,75 dl tej
- 2 dl olaj
- nagy csipetnyi só
--szilvalekvár (ízlés szerinti)-vagy dió ,nutella
Az élesztőt kevés langyos tejben felfuttatjuk.
-A lisztet, a sütőport, a sót, a tojások sárgáját, a cukrot és a reszelt citromhéjat egy tálba tesszük, hozzáadjuk az élesztős tejet.
- Az olajat és a maradék tejet is ráöntjük és jól összegyúrjuk.
- A tésztát nem kelesztjük, lisztezett felületen azonnal kinyújtjuk.
- Ízlés szerinti méretű háromszögekre vagy négyzetekre vágjuk, megtöltjük lekvárral
és szorosan feltekerjük.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, 180 fokon nagyjából 30 perc alatt megsütjük.
Mindkét lapot 24*24 cm-es négyzetté vágjuk és a leeső részt félretesszük. Az egyik nagy négyzetet 9 kisebb négyzetre vágjuk. Az epret lecsumázzuk, egy részét félbe, a másikat...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tészta hozzávalóit (a liszt kivételével) gőz fölött 5 percig főzzük, utána hozzákeverjük a lisztet. 2. Három lapba nyújtjuk, és tepsi hátulját margarinozva, megsütjük. (a...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. Elsőként a krémet célszerű elkészíteni, hogy kihűljön, amíg a tészta elkészül. Ehhez a tojássárgáját, a pudingport és a lisztet egy kevés tejjel – a fél literből – csomómentesre...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű