-45 dkg liszt
-1 csomag sütőpor
-csipet só
-25 dkg margarin
-2 tojássárgája
12 dkg cukor
-1 csomag vaniliás cukor
35x 25 tepsire való adag
2-3 evőkanál tejföl
Töltelék
-kb. 80 dkg szilva
-2 csomag vaniliás puding
-2-3 evőkanál cukor
-fahéj
-a tepsi lenéséhez margarin,liszt
-tojás a kenéshez
Kezdjük a Töltelékkel
-a szilvát megmossuk,felkockázzuk
-feltesszük főni ,megszorjuk cukorral,fahéjjal+1/2 dl vizet adunk hozzá
-amég rotyog kavargatjuk közben a 2 vaniliás pudingot elkeverünk 4 dl vizzel
-ha a szilva megfőtt hozzákeverjük a pudingot
-nem baj ha kicsit szétfő a szilva
akit zavar a szilva héja lehet kicsit turmixolni
-hamar besűrüsödik
-majd lehúzzuk a tűzről és hagyuk hülni
-aki akarja édesebbre még lehet cukrot tenni bele
TÉSZTA
-egy edénybe mérjük a lisztet ,bele a sütőport,+ a két tojássárgáját
belemorzsoljuk a margarint + a tejfölt+ csipet sót
-jól összekeverjük hogy ne legyen sem ragadós sem kemény az állaga
1/4 órát hűtőbe tesszük pihenni
-Egy 35 x 25 Tepsit jól kikenjük az oldalát is
-a tésztát ketté osztjuk úgy hogy az also nagyobb legyen mert ugy kell belehelyezni a tepsibe hogy az oldaára is jusson
-beleöntjük a szilvás tölteléket
-ráhelyezzük a másik kinyujtott tésztát is -
-villával jo sűrün megszurkáljuk a tojás fehérjével megkenjük és gyorsan be az előmelegitett sütőbe
--kb 40 perc alatt megsül 180 foknál
--ha szép piros a teteje akkor kész
-szellős helyre tesszük kihülni -
-tetejét megszorjuk porcukorral
Keksz: A margarint a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojást, a tejet, és így is jól kikeverjük. A lisztet összeszitáljuk a sütőporral, majd állandó keverés mellett ap...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA tejet megmelegítjük és a kókuszreszeléket belekeverjük. Egy edénybe kimérjük a lisztet, a cukrot és a sütőport. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből habot v...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: Könnyűmelegítsük elő a sütőt 170 fokra. Dolgozzuk össze a tojásokat az édesítővel, a vaníliával és a csipetnyi sóval. Tegyük bele az olvasztott kókuszzsírt és a kókuszreszelék...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tejet a porcukorral fölforraljuk, a diót beleszórjuk. A tűzről levéve a mazsolát belekeverjük. A reszelt citromhéjjal, a rummal meg a fahéjjal ízesítjük. Ha kihűlt, a habbá ve...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű