-50 dkg vörösbab
-3 közepes db burgonya
-1 ek sertészsír
-1 db vöröshagyma
-1 púpozott ek finomliszt
-1 teáskanál fűszerpaprika
- 2 gerezd fokhagyma
- 1sárgarépa
-kisebb zöldpaprika
só ízlés szerint
-2 l víz
-3 db babérlevél
-6 ek tejföl
0.5 teáskanál bors
-1 csokor zöldpetrezselyem
-20 dkg sonka kockára vágva
Az előző nap beáztatott babot odatesszük főni a babérlevéllel kb. 2 liter vízben.+ kockára végott sonkával+karikára vágptt sárgarépát +zöldpaprikát
Másfél óra főzés után megkóstoljuk, kezd-e jó lenni.
Hozzátesszük a , sót, tört fokhagymát, kockára vágott burgonyát+1 csokor zöldpetrezselymet.
Fél óra főzés után elkészítjük a habarást .
-Tejföl+ liszt +füszerpaprika simára keverjük, és ráöntjük a levesre. Összeforraljuk.ha még szükséges izesitjük .
Pár perc lassú főzés. után kész
A káposztát, burgonyát kockákra vágjuk. A vöröshagymát, fokhagymát apróra vágjuk. A virslit felkarikázzuk. A vöröshagymát kevés olajon megdinszteljük. Rátesszük a fokhagymát, hozz...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KönnyűA mazsolát beáztatjuk a rumba. A tojásfehérjét habbá verjük, és galuskákat szaggatunk belőle a felforralt tejbe. A sárgáját kevés cukorral kikeverve hozzáadjuk a tejhez a gesztenyé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA forró olajban megfuttatjuk az apróra vágott hagymát. Hozzáadjuk a lebőrözött, felszeletelt és ha szükséges, kicsontozott csirkehúst. Fehéredésig sütjük, majd mehet bele a zöldsé...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű