--30 db babapiskóta
--3 dl fekete kávé
--50 dkg mascarpone
--4 dl habtejszín
-1 kanál kakaópor
Keverjük a mascarpónét mixerrel ,majd bele a tejszínt ( hideg legyen mind a kettő)
-egy sütőpapírt készítünk
-a piskótákat belemártogatjuk a kávéba ,és a papíron egymás mellé sorakoztatjuk a cukros felével lefele
--a kávé lehet neszkávé vagy cappuccino
-3 sor piskótát helyezünk egymás mellé ,rákenjük a krém 3/4 részét
-elkenjük ,a széleinél kevesebbet, hogy ki ne folyjon ha feltekerjük
-megszitáljuk kakaóporral
-aztán hajtogatjuk a papír segítségével,folpackot is használunk hogy jól fel legyen tekerve
-1 éjszakára hőtőben pihentetjük
-másnap leszedjük a papírt ,megkenjük krémmel és egy villával hosszanti bordázatot húzunk rá.
Tetejét maradék krémmel vagy felvert tejszínnel díszítjük, kakaóporral szórjuk.
Tegyük vissza a hűtőbe pár órára, majd szeletelve tálaljuk.
A kekszet a többi alapanyaggal összedolgozzuk. A felengedett gesztenye masszát villával összetörjük és a többi alapanyaggal összekeverem. Egy tiszta konyharuhát megvizezünk és ki...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesRétegenként rakom egymásra, mindig hűtőben dermesztem az előző réteget. Meg kell várni, amíg teljesen megderemed egyébként szétfolyik A lapzselatint mindig beáztatom, kinyomkodom...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesEgy nagyobb tálat előkészítünk, és háztartási fóliával kibéleljük. Egy másik tálban a hozzávalókat elkeverjük: a zselatint a csomagoláson szereplő útmutató szerint elkészítjük, a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz alapja 10 dkg olvasztott vaj és 10 dkg darált háztartási keksz keveréke. Ezt belenyomkodtam egy tortaforma aljába és betettem a hűtőbe. Fagyosan feltettem melegedni a tűzhelyre...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű