1 kg liszt
-5 dkg élesztő
-20 dkg cukor
-1 kocka margarin
-1 csipet só
-4-5 dl tej
-4 csomag vaniliás cukor
a lisztet tálba szitáljuk,beletesszük a csipet sót +10 dkg cukrot
+ a langyos tejben felfuttatott élesztőt +10 dkg olvasztott margarint
-könnyű tésztát dagasztunk belőle és 1/2 óráig kelesztjük meleg helyen
-a maradék margarint kikeverjük a maradék cukorral és 4 csomag vaniliás cukorral
-a megkelt tésztát kinyújtjuk .1 cm vastagra és megkenjük a kikevert margarinnal ,
-két oldalról feltekerjük
-1,5 cm -es darabokra vágjuk
-tepsibe rakjuk( én a csigák felét megszórtam darabos dióval )
-előmelegitett sütőben kb 150 fokon 30 perc alatt megsütjük
-tejjel vagy kakaóval a legfinomabb fogyasztani-
Tészta: A tojást a cukorral habosra verjük, hozzáadjuk az olajat, a tejet, a sütőporral elkevert átszitált lisztet, majd elkeverjük, a tésztát pedig két részre osztjuk. Az egyik f...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk, majd hét (7) részre osztjuk, és egy nagyobb tepsi hátán megsütjük. Krém: 10 dkg lisztet, 1 liter tejet sűrű péppé főzzünk, 30-40 dkg...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűA tojássárgáját a cukorral és a vajjal habosra keverjük, a túrót pedig áttörve beletesszük. Rászórjuk a pudingport, a mazsolát, a citromhéjat, majd a keményre vert tojásfehérje hab...
Elkészítési idő: 1 óra 10 perc Nehézség: Könnyű1. A sütőt melegítsük elő 210 °C-ra (gáz 6-7. fokozat). Vajazzunk ki 2 tepsit, és béleljük ki őket sütőpapírral. Elektromos habverővel keverjük krémesre és simára a vajat a cukorra...
Elkészítési idő: 105 perc Nehézség: Könnyű