menu

Családireceptkönyv.hu

Vaníliatöltelékes -fahéjas bukta


Írta:

Elk. idő: 60 perc
Adag: 6
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


-60 dkg liszt
-1 teáskanál só
-3 evőkanál cukor
-1 tojás
-2 tojássárgája
-3 dl langyos tej
-6 dkg puha vaj
-3 dkg élesztő
KRÉMHEZ
-1 csomag vaníliás pudingpor
-3 dl tej
-2 evőkanál cukor
-5 dkg vaj
A TETEJÉRE
-2 evőkanál vaj
-5 evőkanál cukor
-1 evőkanál fahéj

Elkészítés:


-A tejben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt
- egy tálba kimérjük a többi hozzávalót,majd beleöntjük a felfuttatott élesztős tejet is
-alaposan kidolgozzuk ,langyos helyen pihentetjük 45-50 percet
-A tésztát lisztezett felületre borítjuk
-,téglalap alakokat formálunk egyharmadán ujjnyi hosszú csíkokat vágunk
-a sima részére tesszük a tölteléket és úgy tekerjük fel,hogy a vágott rész legyen felül
-TÖLTELÉK
-a töltelékhez egy csomag pudingport 3 dl tejben 2 evőkanál cukorral megfőzzük
- miután kihűlt ,5 dkg vajjal habosítjuk ...pihentetjük
-A vaníliás buktákat 170 fokon 15-20 perc alatt készre sütjük
-Míg sülnek megolvasztunk két evőkanál vajat és külön elkeverünk 1 kanál fahéjat 5 evőkanál cukorral
-a buktákat a sütőből kivéve meglocsoljuk az olvasztott vajjal és megszórjuk a cukros fahéjjal-
Rácsra téve hűtjük

Vaníliatöltelékes -fahéjas bukta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Fánk
Fánk

Fakanállal jól kidolgozzuk, aztán lábassal letakarva 35-40 percig pihentetjük, míg jól megkel. Ekkor lisztes deszkán hüvelykujj-vastagságúra nyújtjuk, fánkszaggatóval kiszaggatjuk,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Szilvás galette
Szilvás galette

krémhez a tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd belekeverjük a kókuszreszeléket. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, kb. 30 cm átmérőjű kerek lappá nyújtjuk, és rákenjü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Őszibarackos szelet rostos ősziléből
Őszibarackos szelet rostos ősziléből

A tojásfehérjéket csipetnyi sóval verjük kemény habbá, közben szórjunk bele 15 dkg kristálycukrot és egy csomag vaníliás cukrot. A tojássárgájákat a masszába dolgozzuk, és lazán be...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Hagyományos csörögefánk
Hagyományos csörögefánk

A tojásokat egy mély tálba ütjük, hozzáadjuk a lisztet, sót, a tejet, a cukrot és a rumot. Jó 10 percig gyúrjuk - egy meglehetősen ragacsos, lágy tésztát fogunk kapni, de aggódalm...

Elkészítési idő: 35 perc
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk