--4-5 krumpli ( kb 70-80 dkg )
- 35 dkg liszt
- 4 tojás
- 6 kanál olaj
- 4 dl .tej
-1 kanál cukor
- 2-3 gerezd fokhagyma ( reszelve )
- só
-.zöld kapor vagy zöld petrezselyem ( apritva )
-a krumplit pucoljuk daraboljuk
-egy lábasban sós vizben megfőzzük
-annyi vizet öntünk rá hogy ellepje ...
-főzés után a saját vizében hagyjuk langyosra hűlni majd mixerrel pürésitjük
--bele keverjük a reszelt fokhagymát.+ tejet,+tojást+lisztet
-utoljára az olajat+ még pici sót ha szükséges
-jól össze keverjük..
-.25-30 percig pihentetjük
-majd kevés olajat teszünk a serpenyőbe
- miután beleöntünk egy merőkanál masszát rászórjuk a felapritott zöld kaprot,vagy zöldpetrezselymet
-vigyázva sütjük,forditjuk mert könnyen törik
-lehet magában tálalni vagy megtöltve
1. A 2/3 bögre meleg vízben feloldjuk az élesztőt és a cukrot. Gyakorlatilag belekeverjük. 2. Ezután jöhet az összes többi hozzávaló, annyi hogy csak két bögre lisztet borítsunk h...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szilvát kimagozzuk. A burgonyát héjában megfőzzük, még melegen megpucoljuk és krumplinyomón áttörjük. Hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, hozzáadjuk a lisztet és egy csipet sót. Összegyú...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA darált húst egy tálba rakom, a rizst megmosom, és hozzáadom a húshoz. A hagymákat olajon megpirítom, lehúzom a tűzről, majd pirospaprikával megszórom (ez egy pörkölt alap), ráönt...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes