-2 bögre liszt
-1 csomag sütőpor
-1 bögre cukor
-120 gramm mák
-1 csipet só
-3 deciliter olaj
-3 deciliter tej
-3 darab tojás
-Előmelegítjük a sütőt 190 fokra.
- három decis bögrével dolgozunk, de tapasztalatom szerint teljesen mindegy, össze fog állni a süti mindenképpen.
--A hozzávalókat egy tálba öntjük, jól elkeverjük.
--Kivajazott-lisztezett tepsibe öntjük, ( én még egy kevés magozott meggyet szórtam a tetejére ) és készre sütjük. Kb. 25 -30 perc alatt
--A megadott idő csak tájékoztató jellegű, 20 perc eltelte után kezdjük el figyelni,
Tűpróbával győződhetünk meg, hogy átsült-e.
Szeletelés előtt hagyjuk kihűlni.
Tetejére tehetünk porcukrot vagy csokimázat de maradhat minden nélkül úgy is finom
A liszthez hozzákeverjük a sütőport, a porcukrot, és a kakaót, és jól összekeverjük. Majd hozzámorzsoljuk a vajat, ezután hozzákeverjük a tojást, és a tejet, majd alaposan összegyú...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA piskótához a tojásokat válasszuk ketté, a 2 kanál cukrot keverjük habosra a tojások sárgájával. Majd adjuk hozzá a kakaóval elkevert lisztet. A tojások fehérjéből verjünk kemény...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKeverőtálba tesszük az egész tojásokat, majd hozzáadjuk a 15 dkg porcukrot és jó habosra keverjük (legalább háromszoros mennyiségű legyen). Ekkor állandó keverés mellett hozzáadjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat a csokival felolvasztjuk tűz felett. A tojást a barna cukorral és a sóval habosra keverjük. Hozzáöntjük a forró csokimázat és alaposan elkeverjük. Egy másik edényben a l...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű