Minden 3 kg, megmosott, szárától megszabadított meggyhez
-1 kg cukor szükséges.
-Egy öblös üvegbe rétegezzük a cukrot a meggyel, kitesszük a napra amíg a cukor teljesen elolvad
. Az erjedés megindulása előtt ráöntünk – három kiló meggyenként
--- 1 liter (96 fokos) tiszta szeszt,
1. A megmosott meggyet kissé összetörjük és uborkásüvegbe tesszük.
2. Egy maréknyi meggymagot is összetörünk és a gyümölcshöz keverünk.
3. Rászórjuk a cukrot és kistányérral lefedve az üveg száját, napos helyen pár napig érleljük
4. Közben mindennap fakanállal megkeverjük, hogy a cukor teljesen elolvadjon a lében.
5. Ha már kész, hozzáöntjük a tiszta szeszt és hűvös, sötét helyen tartjuk egy hónapig.
6. Utána leszűrjük és palackozzuk.
Összeaprítjuk a fügét. Vékonyan lehámozzuk a citrusok héját, keskeny csíkokra vágjuk. Durvára vágjuk a diót. Hozzáadunk 1 dl pálinkát, jól összerázzuk. Üvegbe töltjük és ráöntj...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA szőlőt ledaráljuk, majd a szőlőprésbe tesszük (igény szerint a fürtöket megmoshatjuk). Kipréseljük a jól lenyomott szőlőnket. A kapott friss levet (1 kg kb. 6,5 dl must) tisztár...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézTöltsünk jeget a highball pohárba. Öntsük hozzá a vodkát, a limelevet és az áfonyalevet. Keverjük jól meg. Díszítsük limeszelettel, kínáljuk szívószállal.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMindent beleteszek az üvegbe és rácsavarom a tetejét. 21 napig minden nap megrázom, megforgatom. Végül tüllön átszűröm, palackokba töltöm és lezárom. A meggy süteménybe felhaszn...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű