-30 dkg liszt
-15 dkg zabpehely
-15 dkg cukor
-15 dkg puha vaj
-7,5 dkg méz
-1 sütőpor
-3 tojás
-3 alma
-1 teáskanál vaniliaaroma
csipet só
-1 teáskanáll őrölt fahéj
-a puha vajat kikavarjuk a cukorral ,majd hozzáadjuk a tojásokat ,a mézet meg a vaniliaaromát
-a lisztet elvegyitjük a zabpehellyel,a fahéjjal a sütőporral ,a sóval
-az almákat meghámozzuk,húsát apró kockákra vágjuk
-a vajas masszához kavarjuk az almát.majd a lisztes elegyet
-a puha tésztából kiskanállal sütöpapiros tepsire halmokat rakunk és előmelegitett 180 fokos sütőben megsütjük
2 -3 kanál cukrot tegyünk egy edénybe és lassú tűzön kezdjük felolvasztani, amikor kissé barnává válik engedjük fel, hideg tejjel. Folyamatosan kavargassuk, amíg a cukor el nem olv...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krémhez a tej felét a cukor felével felforraljuk, majd lehúzzuk a tűzről. Kézi habverővel 2 tojássárgáját+ maradék tejet+cukor+keményítőt elkeverjük. A tejet visszarakjuk a tűzre...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukrot és a tejet lábasba teszem és alacsony hőfokon elkezdem főzni. Néha-néha megkeverem, majd amikor elkezd forrni, onnantól állandóan keverem. Amikor már aranybarna és egy-egy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz almát meghámozzuk, lereszeljük, édesítjük és megpároljuk, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót, kis időre hűtőbe tesszük, formázzuk, darált dióba (vagy kakaóporba) forgatjuk.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű