menu

Családireceptkönyv.hu

Zöldborsófőzelék répával


Írta:

Elk. idő: 30
Adag: 4-6 fő
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


3 evőkanál étolaj
--800 g zöldborsó
--3-4 kisebb répa
--500 ml víz
--4 evőkanál barnacukor
--2 teáskanál só - tengeri
-1 db leveskocka
-1 evőkanál petrezselyemzöld
A habaráshoz
--3 púpozott evőkanál búzaliszt (BL55)
-- 2 dl natúr joghurt

Elkészítés:


--Étolajat forrósítunk egy lábosban.
-- Amikor forró, ráöntjük a konzerv zöldborsót ( leve nélkül ) és a karikára vágott répát
--Kicsit pirítsuk meg, forgassuk át a forró olajon, kb. 1 percig.
--Utána öntsük fel vízzel, éppen, hogy ellepje, és rakjuk bele a sót, cukrot, leveskockát, petrezselymet, majd addig főzzük, míg a borsó, és a répa puha nem lesz.
Közben készítsük el a habarást. A lisztet, csomómentesre keverünk, a joghurttal . Ha száraznak érezzük, rakjunk még 1 kanál tejfölt kb. kefír állagú legyen a habarásunk.
Mikor megpuhult a borsó és a répa, levesszük a tűzről a lábost, és lassan, egyenletesen belecsorgatjuk a habarást, majd gyors mozdulatokkal elkeverjük a főzelékben.
-- Ha még hígnak érezzük, tegyük vissza a tűzre, és folyamatos keverés mellett, addig főzzük, amíg kellően sűrű nem lesz.
Nagyon finom fasírttal tálalva

Zöldborsófőzelék répával

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Főzelékek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Zöldbabfőzelék buggyantott tojással
Zöldbabfőzelék buggyantott tojással

A zöldbabot forrásban lévő sós vízbe öntöm úgy, hogy éppen ellepje a víz. 5 percig főzöm. Ezalatt elkészítem a habarást: a tejfölt liszttel összekeverem, és a forró vízből pár kaná...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Lencsefőzelék
Lencsefőzelék

A lencsét előző este alaposan átválogatjuk, átmossuk, beáztatjuk. Bő vízben hagyjuk állni egész nap. Sok vizet öntsünk rá, mert könnyen felszívja reggelre mindet! A lencsét feltess...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Paradicsomos káposzta.
Paradicsomos káposzta.

A szálasra vágott, vagy gyalult káposztát annyi vízben teszem oda főni, hogy víz a káposzta feléig érjen. Sózom, először nagy lángon fedő alatt, majd amikor a káposzta összeesik ak...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bedő
Babfőzelék
Babfőzelék

A babot előző este beáztatjuk. Leöntjük róla a vizet és hideg sós vízbe feltesszük főni. Ha megpuhult a bab, akkor készítünk egy világos fokhagymás rántást. Berántjuk vele a főz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk