--25 dkg tarhonya
--1 nagy fej vöröshagyma
--50 dkg zöldborsó
--1 evőkanál paradicsompüré
--Ízlés szerint só és frissen őrölt bors
--zöldpetrezselyem
---A tarhonyát egy serpenyőben, zsiradék nélkül megpirítom majd felöntöm kétszeres mennyiségű vízzel, sózom, fedővel befedem és kis hőmérsékleten puhára főzöm
--A finomra vágott vöröshagymát kevés zsiradékon üvegesre pirítom, majd lehúzom a tűzhelyről, hozzáadom a paradicsompürét, a fűszereket, a borsót, felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje és takarék lángon, puhára főzöm
Mikor a tarhonya és a borsó is elkészül összeforgatom őket és forrón kínálom.
-aki szereti lehet petrezselyem zöldet apróra vágni és a tarhonyába keverni
Egy befőttes üvegben, kancsóban vagy letakarható edényben öntsd fel a mandulákat forró vízzel úgy, hogy teljesen ellepje őket. Hagyd egy éjszakán át állni, hogy kiázzanak az ízek....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kenyérszeleteket egy pillanatra a tejben megforgatjuk, majd addig állni hagyjuk, amíg a tojást felverjük. A felvert fűszerezett tojásba jól megforgatjuk, majd a felforrósított o...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát megmossuk és héjastól főni tesszük. Miután megfőtt, még melegen meghámozzuk, áttörjük, hűlni hagyjuk. Ha már meghűlt az áttört burgonyánk, összedolgozzuk a liszttel, zs...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű