fél kg szilva
3 dl tej
10 dkg cukor
14 dkg liszt
1 kiskanál fahéj
3 tojás
1 evőkanál vaj
csipet só
A sütőt melegítsd elő 180 fokosra.Egy piteformát vajazz ki, majd rakd ki a megmosott, kimagozott, félbe-negyedbe vágott szilvával. Szórd meg a cukor felének és a fahéjnak a keverékével, és tedd félre. A tojásokat verd fel a cukor másik felével és a sóval, add hozzá a lisztet, majd folyamatos keverés közben a tejet is. Öntsd a híg tésztát a szilvára, told a sütőbe, és kb. háromnegyed óra alatt süsd át. Tálaláskor szórd meg fahéjas porcukorral!
A meggyet a hozzávalókkal megpároljuk és hagyjuk kihűlni. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és a fele mennyiséget kivajazott tepsibe nyomkodjuk. Meghintjük vékonyan zsemlemorzsával...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz egészet jól össze gyúrjuk majd kb 1 diónyit szét lapogatunk a kezünkbe. Megtöltjük 1 szem meggyel ezután golyót formálunk majd meghempergetjük kókusz reszelékben.
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA lisztet, a porcukrot átszitálom és hozzáadom a szódabikarbónát, a mk fűszerkeveréket, a sót, majd a tojásokat, a margarint és a mézet. Jól összedolgozom. Ha morzsás, akkor addig...
Elkészítési idő: 10-12 óra Nehézség: KözepesA kiflit karikázzuk fel (én a karikákat még elfeleztem). A tejet tegyük fel melegedni, vigyázzunk, hogy ne forrjon fel! A tejhez tegyük a reszelt citromhéjat. A mákot keverjük össz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű