0.5 kg lencse
Valami kis füstölt(szalonna,kolbi..)
Hagyma
Olaj
Liszt
Ecet
Tejföl
Pirospaprika
Babérlevél
Hagymát és a füstölt szalonnát kockára vágjunk és olajon elkezdjük pirítani.Hozzáadjuk a lencsét,kevergetve pirítjuk,beletesszük a babérlevelet.Majd felöntjük kicsivel több vízzel,mint ami ellepi.Sóval,borssal,kis pirospaprikával,ecettel ízesítjük. Mikor már megpuhult a lencse,rántást készítünk és berántjuk a főzeléket. Hozzáaadjuk a tejfölt is és már tálalhatjuk is.
Nekem könnyebb eltalálni a sűrűséget rántással,de helyette habarni is lehet!
Feltét lehet:tojás,virsli,pörkölt,fasírt....
Az olajat felforrósítjuk, beleszórjuk a lisztet és átkeverjük. Ne várjuk meg, míg a liszt elkezd pirulni, hanem tűzről lehúzva rakjuk bele a péppé zúzott fokhagymát és a parajpürét...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lencsét előző este alaposan átválogatjuk (tele lehet kaviccsal sajnos..), átmossuk, beáztatjuk. Bő vízben hagyjuk állni egész nap. Sok vizet öntsünk rá, mert könnyen felszívja re...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA krumplikat meghámozzuk, megmossuk, és kockákra vágjuk. Felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje. Beledobjuk a babérlevelet, borssal, sóval, delikáttal ízesítjük (ízlés szerint)...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA brokkolit rózsáira szedjük, megmossuk és bő forrásban levő vízben blansírozzuk (2-3 percet főztem), átmossuk jéghideg vízzel és leszűrjük. A krumplit meghámozzuk, nagyobb darabok...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű