4 zsömle
4 tojás
petrezselyem
tej
só
delikát
bors
olaj
Petrezselymet apróra vágjuk és kevés zsíron dinszteljük. Közben zsömléket tejben-vízben- áztatjuk. A tojásokat sóval,delikáttal,borssal felverjük. A zöldhöz a kifacsart zsemléket hozzátesszük és kevergetve forrósítjuk. Ráöntjük a tojásokat és állandó keverés mellett megdermesztjük.
A húshoz először a száraz pácot készítjük el: összekeverjük a fűszereket és bedörzsöljük vele a bőrös combfiléket. Egy hőálló tál aljára kevés olívaolajat öntünk és beletesszük a f...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tojássárgájákkal elkeverünk 2 ek cukrot és 6 ek tejet. A többi tejet felforraljuk a másik 2 ek cukorral. Mielőtt teljesen felforrna, gyorsan hozzákeverjük a cukros, tojásos teje...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat a vaj kivételével lassú tűzön, folytonos kevergetés mellett besűrítjük. A vajat felkockázzuk, és apránként a forró citromkrémbe keverjük. Lehűtve torta, sütemény tö...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat botmixerrel összekeverjük. Fagylaltgépben fél órát keverjük. 3 órára mélyhűtőbe tesszük fagyasztani.
Elkészítési idő: 5 perc Nehézség: Könnyű