Hozzávalók:
5 egész tojás
15 dkg kristálycukor
13 dkg liszt
2 dkg kakaópor
2 ek. olaj
Az egész tojásokat a cukorral addig kevertettem, míg könnyű, habos krémet kaptam. A lisztet és a kakaóport elkevertem, majd beleszitáltam a tojásmasszába, apránként, közben óvatosan beleforgattam egy habverővel. Végül az olajat is belecsorgattam az edény oldalán, majd egy-két mozdulattal azt is belekevertem. A legnagyobb sütőlemezt kibéleltem egy sütőpapírral, rásímítottam a masszát. 180 fokos sütőben sütöttem 8 percig. Amint kisült egy konyharuhára borítottam, lehúztam róla a papírt és azonnal feltekertem. lazán, nem szorosan. Így hagytam, hogy kihüljön.
„Karnevál szelet Alap: 5 vagy 6 tojásból piskóta, attól függően milyen magasra szeretnéd a sütit. Krém: 2 dl tejet, 3 tojássárgáját, 1 csom. van. cukrot, 2 kanál vaniliás p...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tészta elkészítéséhez a tojásfehérjét a porcukorral kemény habbá verjük.Utána a vaníliás cukrot, a sütőport és a pudingport összekeverjük a tojássárgákkal. A két krémet lazán, de...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűPiskóta A tojássárgáját és a cukrot habosra keverjük. Fokozatosan hozzákeverjük a forró vizet és az olajat. Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport. A végén óvatosan belekeverjük a fe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tojást, a mézet, a zsírt, a vaníliás cukrot, a fahéjat és a cukrot habosra keverjük. A lisztet szárazon összekeverjük a sütőporral, a kakaó...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű