- 10 tojás sárgája
- 10 dkg olvasztott vaj
- 10 csapott ek. cukor
- 5 púpos ek. liszt
- 1 bögre tej
- 10 tojásfehérje habosra
- vaníliás cukor
- kakaópor
1. A tojásfehérjét kemény habbá verjük.
2. Többi hozzávalót összekeverjük, majd óvatosan hozzáforgatjuk a hab felét.
1. Az élesztőt futtassuk fel a langyos tejben, a porcukor egy kis részét is belekeverve. Majd szitáljuk össze a kétféle lisztet, és a nagyobb mennyiségű margarin kivételével gyúrju...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet, a cukrot, a tojást és a kockára vágott hideg vajat egy tálba tesszük, és kézzel összedolgozzuk. Lisztezett deszkán kinyújtjuk. A kapcsos tortaformát kivajazzuk, és a tés...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejbe beleverjük a 2 tk cukrot és a mézet, meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt, letakarjuk és felfuttatjuk kb. 15 perc alatt. A lisztet átszitáljuk, eldolgozzuk benne...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tojások sárgáját keverjük habosra a vaníliaaromával, a tej felével és a porcukorral. Ezután gőzfürdő fölött, kézi habverővel keverjük addig, hogy kissé besűrűsödjön. Ezután vegyü...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű