menu

Családireceptkönyv.hu

Eredeti elzászi sertéstarja


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


5 szelet tarja
1 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
10 dkg bacon
10 dkg füstölt kolbász
50 dkg savanyú káposzta
olaj

őrölt kömény
őrölt bors
2 ek. paradicsompüré
0,5 dl víz
1 dl tejföl

Elkészítés:


Egy serpenyőben a tarjaszeleteket forró olajban megsütöm, sóval, borssal, köménnyel ízesítem, majd egy tepsibe teszem.

A maradék olajon megdinsztelem a felaprított vöröshagymát, hozzáadom a feldarabolt szalonnát és a felkarikázott kolbászt.

Hozzáöntöm a paradicsompürét és a vizet, hozzáteszem a zúzott fokhagymát, és a kicsavart káposztát is.

Pár perc kevergetés után a tejfölt is belekeverem, majd az egészet a megsült hússzeletekre teszem.

A sütőt előmelegítem 200 C fokra, és 35-40 perc alatt készre sütöm.

Sült krumplival vagy hagymás tört krumplival tálalom.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
BACONBE GÖNGYÖLT SERTÉSSZŰZ
BACONBE GÖNGYÖLT SERTÉSSZŰZ

A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Közben a szűzpecsenyét lehártyázzuk, megmossuk és szárazra töröljük, majd sóval, borssal bedörzsöljük. A baconszeleteket egymást kissé fedve kiter...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sajtos fasírtgolyók baconbe tekerve
Sajtos fasírtgolyók baconbe tekerve

A darált húst egy tálba rakjuk, hozzáadjuk a tojásokat, a sót, borsot, a fokhagymakrémet (zúzott fokhagymát), majd jól összedolgozzuk. A megtisztított petrezselyemlevelet apróra vá...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Kocsonya
Kocsonya

Először a húst tesszük egy 8-10 literes lábosba, mikor felforrt, leszedjük a habját, és beletesszük a többi hozzávalót. Lassú-nagyon lassú- tűzön addig főzzük, amíg le nem jön a hú...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Írta: Brigi
Vadas mártás sertéshússal
Vadas mártás sertéshússal

A zsírt egy nagy lábasba tesszük, erre ráreszeljük a megtisztított, megmosott répákat, hagymát. Én nem szeretem turmixolva, a négy oldalú reszelő citrom reszelőjén szoktam lereszel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk