30 dkg cukor
30 dkg liszt
10 dkg mazsola
10 dkg dió
10 dkg tejcsoki
10 dkg aszalt gyümölcs
5 tojás
2 dl tej
Keverd össze a lisztet a felaprított dióval, a darabokra tört tejcsokival, a dióval, valamint az aszalt gyümölccsel. A tojásokat válaszd ketté, majd a sárgákat a cukorral keverd habosra, és szitáld bele a lisztes keveréket. Adagold hozzá a tejet is, hogy könnyebb legyen összekeverni. A tojásfehérjékből verj kemény habot, és óvatosan forgasd a sütimasszába.
Egy őzgerincformát vajazz ki, szórd be liszttel, majd öntsd bele a püspökkenyér tésztáját. Melegítsd elő a sütőt 160 fokra és addig süsd a süteményt, míg aranybarnára pirul.
A tojásokat verd fel alaposan, és add hozzá a kókuszzsírt, az eritritet és a lisztet is több részletben. Dolgozd össze alaposan, jól formázható tésztává (hasonló lesz, mint a marci...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verem, majd hozzákeverem a sütőporos lisztet. Margarinozott/lisztezett tepsibe egyengetem, és 180 fokos légkeveréses sütőben kb. 10-12 p...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA margarint a csokival és a cukorral egy edényben folyékonyra melegítjük, majd a kekszhez keverjük. Annyi tejet adjunk hozzá, hogy ne legyen száraz a massza, de túl la...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA tojásokat kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a vajat, és azzal is elkeverjük. Beleszórjuk a lisztet és a kakaóport, és simára dolgozzuk a tésztát. Kb. 20x20 cm-es, sütőpapírr...
Elkészítési idő: 30-60 perc Nehézség: Könnyű