menu

Családireceptkönyv.hu

Kapusznyik--Vidék Íze


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A KELT TÉSZTA
- bő olaj a sütéshez
- 1 evőkanál só
- áttörve 1 nagyobb főtt burgonya
- 1,5 l langyos tej
- a tésztához 2 marok étolaj
- cukor
- 5 dkg élesztő
- 2 kg liszt
A TÖLTELÉK
- 2 evőkanál cukor
- zsiradék
- 1 nagy káposzta
- őrölt bors
- só

Elkészítés:


ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: 75 perc - KELESZTÉS: 1 óra - Összekeverjük az élesztőt a cukorral, hagyjuk elfolyósodni. A langyos tejbe belekeverjük a sót. Egy nagy tálban összegyúrjuk az összes hozzávalót. Annyi langyos vizet adunk hozzá, hogy közepesen lágy tésztát kapjunk. Szépen kidolgozzuk. Cipót formázunk belőle. Letakarjuk, és meleg, nem huzatos helyen a duplájára kelesztjük.

A TÖLTELÉK

Míg kel a tészta, elkészítjük a pirított káposztát. Lereszeljük, besózzuk, hagyjuk állni félórát. Utána gyengéden kinyomkodjuk (ne legyen túl száraz). A zsiradékon világosra karamellizáljuk a cukrot, rádobjuk a káposztát, kevergetve megpirítjuk; ha kész, sóval és borssal ízesítjük. Hagyjuk langyosra hűlni. A megkelt tésztát húsz kis gombócra osztjuk. A gombócok tetejére rakunk egy-egy adag párolt káposztát, összecsípjük felette a tésztát. Enyhén lisztezett deszkán kinyújtjuk a megtöltött gömböcöket. Bő, forró olajban sütjük.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Sarolta
Túrós pogácsa
Túrós pogácsa

Az élesztőt langyos cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet a sóval összekeverjük, a vajat, sajtot, túrót elmorzsoljuk benne. Mélyedést készítünk a liszt közepébe, majd beleöntjük a...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Minivirsli túrós bundában
Minivirsli túrós bundában

Összegyúrjuk a tésztát a hozzávalókból. Hagyjuk kicsit pihenni, majd lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk. Pizzavágóval felvágjuk csíkokra. A pici virsliket becsomagoljuk a tészt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Pogácsa - Sajtos pogácsa
Pogácsa - Sajtos pogácsa

1. Az élesztőt felfuttattam, majd mindent összedolgoztam úgy, hogy lágy, de nyújtható tésztát kapjak. 2. A tésztát 3 részre osztottam, ezeket egyenként kinyújtottam, majd néhán...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Kriszta
Sonkás csiga
Sonkás csiga

jól dolgozható tésztát kapjunk, kelesztés, nyújtás ujjnyi vastagra, beteríteni sonkával, feltekerni, 2 ujjnyi széles szeletekre szeletelni, picit keleszteni, sütni 230 fokon 20 pe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk