Kekszes alap:
25 dkg darált keksz (háztartási)
12 dkg margarin
1 dl tej
10 dkg cukor
2 ek. kakaó
Trüffel:
10 dkg étcsoki
10 dkg tejcsoki
1,5 dl tejszín
3 dkg margarin
Karamell:
1 tubus cukrozott sűrített tej
3 dkg margarin
A kekszes alaphoz a margarint, a tejet és a cukrot egy lábasban addig melegítjük, míg teljesen fel nem olvadnak.
Ekkor hozzáadjuk a darált kekszet és a kakaót és sima masszává gyúrjuk.Készül a torta alapja...
Egy papírral kibélelt tortaforma aljába nyomkodjuk úgy, hogy legyen némi pereme is, majd betesszük a hűtőbe, hogy teljesen megdermedjen (kb. 20 perc).
Addig elkészítjük a karamellt: nincs más dolgunk, mint a sűrített tejet és a margarint egy teflon serpenyőben közepes lángon, néha átkevergetve addig forralni, még sűrű és halvány barna lesz: (kb. 15 perc)Karamell
A kekszes alapot kivesszük a hűtőből és egyenletesen rásimítjuk a még meleg karamellt.
Ezután elkészítjük a trüffelt: a tejszínt meglangyosítjuk, a csokit pedig apró darabokra vágjuk és gőz fölött felolvasztjuk.Ét és tejcsoki
Mikor a csoki felolvadt, hozzáadjuk a margarint, átkeverjük, míg teljesen el nem olvad.
Fokozatosan hozzákeverjük a langyos tejszínt, majd megvárjuk míg langyosra hűl és rásimítjuk a megdermedt karamelles-kekszes rétegre.Készül a karamelles trüfeltorta..
Ezután mehet a hűtőbe legalább 4-5 órára, de jobb ha egy éjszakát pihen, akkor áll össze szépen.
23 cm tortaforma
Sütidoboz
összekeverni, és fagyasztani
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTegyük egy keverőtálba a szobahőmérsékletű vajat, majd szórjuk rá a megdarált földimogyoró, a porcukrot, a lisztet és a sót. Kezünkkel jó alaposan gyúrjuk össze. Gyúrjuk át lisztte...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kekszet a cukorral, a kakaóporral, a tejjel, a rum aromával és a vaníliás cukorral összegyúrjuk. Félretesszük amíg a krémet elkészítjük.A vajat a cukorral, a kókusszal és vaníliá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt kevés langyos tejben a cukorral és 1 evőkanál liszttel megfuttatjuk. A sóval elkevert lisztet a vajjal elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a felvert tojást, a megfuttatott élesztő...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű