menu

Családireceptkönyv.hu

Mustáros rakott tarja


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


70 dkg tarja szeletelve
1 kg krumpli
4-5 db hagyma
20 dkg húsos szalonna

bors
mustár
1 kispohár tejföl
1 tojás

Elkészítés:


A húst kiklopfolom, sózom, borsozom, megkenem mustárral. Egy órát pihentetem.

A hagymát felszeletelem, a krumplit vékonyan felkarikázom. A tejfölt és a tojást összekeverem.

A tálat kikenem zsiradékkal, aljára rakok egy sor krumplit (kis átfedéssel). Sózom, majd egy réteg hagymakarikát rakok és megszórom bacon kockák felével. Erre rakom a bepácolt hússzeleteket. Befedem hagymakarikákkal, rászórom bacon kockák másik felét, és befedem krumplikarikákkal. Sózom és frissen őrölt borssal megszórom. Lefedem a tálat és a sütőbe rakom 180 fokra 1 órára. Ekkor kiveszem, leveszem a fedőt róla és megkenem a tetejét a tojásos tejföllel, majd visszadugom a sütőbe pirulásig.

Trükkök, tippek, praktikák:


Szem-szájnak

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Hajni
Óvári szelet burgonyafánkkal
Óvári szelet burgonyafánkkal

A karajokat egy teflonban besózzuk, beborsozzuk, majd hirtelen megsütjük. Egy másik dényben üvegesre megpirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a gombát, a zöldborsót, majd a csíkokra ágott...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Stefánia vagdalt
Stefánia vagdalt

A hagymát apró kockára vágjuk, és kevés olajon megdinszteljük. A fokhagymát lereszeljük. A zsemlét vízben áztatjuk, és jól kicsavarjuk. A darált húshoz adjuk a dinsztelt hagymát...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Lecsóban párolt,tejszínes szelet
Lecsóban párolt,tejszínes szelet

Kevés olajon a hagymákat,paprikát,paradicsomot megdinsztelem.Pár percig főzöm és hozzáteszem a piros paprikát és az egyéb fűszert. A vékonyra szelt hús szeleteket sózom,borsozom é...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Éva
Sertésbélszín wellington módra
Sertésbélszín wellington módra

A szűzpecsenyéket hártyázzuk le. Hurokkötéssel kössük meg a húst olyan módon, hogy a "farok" részt fordítsuk vissza a "fej" irányába, majd rögzítsük. A könnyebb rögzítés...

Elkészítési idő: 110 perc
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk