menu

Családireceptkönyv.hu

Paradicsomos húsgolyók, spagetti tésztával


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A paradicsomos alaphoz

1 db vöröshagyma, kevés olaj, fokhagyma, 500ml sűrített paradicsom, bors, oregano, bazsalikom

A húsgolyóhoz

1 db zsemle (szikkadt) 500g darált hús, 1 fej vöröshagyma, fokhagyma, fekete bors (őrölt), oregánó (friss, vagy szárított), 1 db tojás

Elkészítés:


Egy alacsony falú edényben olajat hevítünk, és ebben megfuttatjuk a hagymát és a fokhagymát. Hozzáadjuk a paradicsompürét, majd ízesítjük sóval, cukorral, fűszerezzük őrölt fekete borssal, majorannával, oregánóval. Fedő alatt kis lángon főzzük, amíg összeállítjuk a húsgombócot. Először a zsömlét áztassuk be 10 percre, majd a húst, a zsömlét, tojást, fűszereket, zúzott fokhagymát, finomra vágott vöröshagymát, egy keverőtálba tesszük. Összekeverjük a hozzávalókat, majd kézzel legalább 5 percig „dagasztjuk” hogy a hús kis fehérjeszálai össze álljanak. (Legjobb ha az elkészült massza, egy éjszakát pihen, tehát előző nap összeállítva a legjobb.) Vizes kézzel kb. 4-5 cm-es gombócokat formázunk, majd kevés olajban elősütjük. A gombócokat óvatosan a paradicsommártásba tesszük. 45 percig lassan, kis lángon főzzük, az elpárolgott folyadékot vízzel vagy alaplével pótoljuk. Ha a gombócok elkészültek főtt spagetti tésztával tálaljuk. Én összekevertem egy jénaiban, a gombócokat viszont a tejerére rakosgattam. smile hangulatjel

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Milánói sertésborda
Milánói sertésborda

A húst felszeleteljük és kiklopfoljuk. Kicsit sózzuk és a lisztbe, a felvert tojásba és a zsemlemorzsába forgatva bepanírozzuk. A gombát megtisztítjuk és felszeleteljük. A sonkát c...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Karaj a sütőből
Karaj a sütőből

A húst megmossuk és szeletekre vágjuk, majd egy tálba tesszük. Átkenjük olajjal és sózzuk, borsozzuk, hagyjuk állni 20-30 percet. Közben a paradicsomot a zellerlevéllel és 3 fokhag...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Szilvia
Baconos roll
Baconos roll

A húst húsdarálón kétszer átdaráljuk, majd nagyobb tálba tesszük. Az apróra vágott vöröshagymát olívaolajon megpároljuk, és a megtisztított, szintén apró kockákra vágott gombát din...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Domonkos
Muszaka
Muszaka

A padlizsánt és a paradicsomot fél centi vastag szeletekre vágjuk, majd a padlizsánt lesózzuk. 10 perc múlva lecsepegtetjük, sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, majd megkenjük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk