4 tojás fehérje
4 tojás fehérjét kemény habbá verünk 25 dkg cukorral. Amikor kész, hozzákeverünk 1 tk. fehérborecetet, és egy ek. keményítőt. Sütőpapíron rajzolunk egy kb. 20 cm-es kört, és ráhalmozzuk a habot. 145 fokra előmelegített sütőbe tesszük. 45-50 percig nem nyitjuk ki az ajtót. Én legalulra szoktam tenni, hogy ne színeződjön el. Kb 45 perc után ránézek, és tűvel megszúrom. Akkor jó, ha kívül kérges, belül lágy, de nem ragad. Ha ilyen, elzárom a sütőt, kinyitom az ajtaját, és hűlésig ott hagyom. Este szoktam megsütni, reggel veszem ki. Amikor kihűlt felverek fél liter habot - most Meggle - és jöhet rá a gyümölcs. Ez szamócadzsem és szőlő, de szoktam turmixolni is hozzá gyűmit, és csak rálöttyintem. Akkor tökéletes a Pavlova, ha a habcsók kívül kemény, belül szivacsos, mint egy jóféle pillecukor.
A kiflit felkarikázzuk. A tejet alaposan megmelegítjük, de nem forraljuk fel. A tojásokat és tojássárgákat alaposan kikeverjük a cukorral. Hozzáadjuk a tejet, és beletessz...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűTészta készítése: A lisztet a szódabikarbónával, a sóval, a cukorral és a kakaóporral elkeverjük. Elmorzsoljuk benne a hideg, felkockázott vajat, majd hozzáadjuk a mézet, a tojá...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesKeverd össze a ricottát, a joghurtot, az édesítőt és a citromhéját, majd helyezd a hűtőbe. Egy kis edényben keverj össze 1 kanál zselatnint és 2 kanál vizet, majd hagyd besűrűsödn...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA langyos vízben simára keverjük a cukrot és az élesztőt, felfuttatjuk. A lisztben elkeverjük a sót és 10 dkg reszelt sajtot, belemorzsoljuk a vajat és zsírt, hozzáadjuk a tojások...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű