1 csésze szénhidrát csökkentett liszt
1 csésze reszelt sajt (Cheddar vagy bármilyen más intenzív ízű sajt)
4 kanál hideg vaj (feldarabolva)
2 kanál hideg víz
Só
Elkészítés: a sütőt előmelegítjük 180 fokra. A vajat, sajtot és lisztet aprítógépbe tesszük, és összedolgozzuk. Ebből darabos massza lesz, nem kell megijedni. Ezután hozzátesszük a vizet és továbbkeverjük. A masszát 15 percre a hűtőbe tesszük. Utána sütőpapíron kinyújtjuk 3-4 mm vastagra, megsózzuk, felszeleteljük. A tetejét megszurkáljuk villával, és 10-15 perc alatt készre sütjük.
Gita Fekete rp
A lisztet keverjük össze a sóval, és a cayenne borssal, majd adjuk hozzá a felkockázott, hideg vajat. Ezután kezdjük el összemorzsolni. Amikor már kellően morzsalékos, keverjük hoz...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA lisztet átszitálom, a sütőporral és a sóval. Hozzáadom a tojás sárgáját, tejfölt, tejet, olvasztott vajat. ( A vajjal vigyázzunk! Ne legyen forró! A tojás miatt.) Összegyúrom,...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű1. Az élesztőt a langyos tejbe morzsoljuk. 2. Hozzáadjuk az átszitált lisztet, a lágy zsírt, a tojássárgát, végül a tejfölt. 3. Megsózzuk, és a cukrot rászórva jól összegyú...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, hozzáadjuk a tejfölt, a sót, a reszelt sajtot és a magokat, összegyúrjuk, gyorsan dolgozunk vele. Egy éjszakára a hűtőbe helyezzük pihenni. M...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű