menu

Családireceptkönyv.hu

Sertésszelet jóasszony módra


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A hús sütéséhez

3 evőkanál sertészsír
5 szelet sertéskaraj (csont nélküli)
10 csipet adalékmentes só
5 csipet fehérbors (őrölt)
5 csapott evőkanál búzaliszt (BL55)

A raguhoz

1 nagy fej vöröshagyma
125 g szalonna - császár (húsos)
2 csipet fehérbors (őrölt)
1 teáskanál ételízesítő (pl.: Vegeta)
130 g zöldborsó
200 g gomba - csiperke/sampion
200 ml bor (fehér, száraz)
2 evőkanál petrezselyemzöld

Elkészítés:


A karaj szeleteket enyhén kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, lisztbe forgatjuk. Eredetileg ez az étel karajból készül, de ha valaki nem szereti a szárazabb húsokat, nyugodtan készítheti akár tarjából is.

A felhevített zsírban készre sütjük a húst. Ha elkészült, egy tányérba tesszük és lefedjük alufóliával.

A visszamaradt zsiradékon megpirítjuk a szalonnát. Hozzáadjuk az apró kockára vágott hagymát és pár percig együtt sütjük.

A szalonnás hagymát megszórjuk pirospaprikával, majd felöntjük fehérborral.

Hozzáadjuk a zöldborsót és a szeletekre vágott gombát, ízlés szerint megszórjuk ételízesítővel. Alaposan összekeverjük, majd készre főzzük. Általában tálaláskor a sült hússzeletekre szokták halmozni a ragut. Én mindig beleteszem a húst a raguba, mert a karaj amúgy is szárazabb, így jót tesz neki ha tálalásig a raguban pihen.

Kockára vágott sült burgonyával tálaljuk a sertésszeletet jóasszony módra.

Trükkök, tippek, praktikák:


Apróséf

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar HUSOS-SAJTOS ROLO
HUSOS-SAJTOS ROLO

A krumplit meghámozzuk, sós vízben megfőzzük, leszűrjük, összetörjük, majd hűlni hagyjuk. A petrezselyemzöldjét megpucoljuk, megmossuk, lecsepegtetjük, majd apróra vágjuk. A dar...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Piros aranyos sertés tarja
Piros aranyos sertés tarja

A húst felszeletelem 1,5 cm-s szeletekre, nem klopfolom, sózom, borsozom, majd egy nagyobb serpenyőben kétszerre gyorsan kisütöm, rózasín színe legyen. Vissza rakom a szeleteket az...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Sándor
OROSZ TOKÁNY, TEJFÖLÖS MUSTÁROS SZAFTTAL.   Hozzával
OROSZ TOKÁNY, TEJFÖLÖS MUSTÁROS SZAFTTAL. Hozzával

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk