A tésztához
6 tojás fehérje
25 dkg porcukor
10 dkg liszt
15 dkg kókuszreszelék
A krémhez
6 tojás sárgája
8 dl tej
20 dkg cukor
2 csomag vanília ízű főzős pudingpor
25 dkg vaj
A tetejére
5 dkg kókuszreszelék
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, apránként a cukrot is hozzáadjuk. A lisztet a kókuszreszelékkel összekeverjük, óvatos mozdulatokkal a habba forgatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk. Előmelegített sütőben 160-170 fokon kb. 20 percig sütjük. (180 fok, 10 perc). Ne süssük túl, ha a beleszúrt késhegyre vagy hurkapálcára már nem tapad, kész.
A tojássárgákat a pudingporral, 1dl tejjel és a fele cukorral simára keverjük, majd a többi tejhez öntjük, kevergetve pár perc alatt sűrűre főzzük. Ügyeljünk, hogy nehogy leégjen! A margarint a maradék cukorral habosra keverjük. A teljesen kihűlt pudingot beledolgozzuk, majd a már ugyancsak hideg tésztára kenjük.
a tepsi kb. egy A/4-es papír méretének (30 x 20 cm) felel meg
agnesszakacskonyve.blogspot.hu
1. A pudingot a vízzel és a cukorral simára keverjük, majd sűrűre főzzük. 2. Amíg kihűl, a tésztát olvasztás után négy részre vágjuk. 3. Vékonyra nyújtjuk, s 250 °C-on kisütjük....
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyűfelsorolt hozzávalókat összekeverjük úgy, hogy sima tészta legyen. Vajazott-lisztezett tepsiben kisütjük. Megtölthetjük pudingos krémmel, lekvárral, tetejét leönthetjük rumos má...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Gyorsan dolgozzunk vele, mert erősen porhanyós tészta lesz. A tésztát vékonyra nyújtjuk. Kis kerek formával kiszúrjuk és tepsibe rakjuk. A...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűkészítés 10 dkg lisztet és a 40 dkg hájat összegyúrjuk. A többi hozzávalókból elkészítjük a tésztát A fázisfotókon látható módon rákenjük a hájat, és hajtogatjuk a képen látható mó...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű