50 dkg darált sertéshús
2 zsemle
2 dl tej
2 tojás
50 dkg tészta (orsó, spagetti)
1 doboz sűrített paradicsom
1 fej vöröshagyma
bazsalikom, rozmaring
fokhagyma
ételízesítő (házi vegeta)
őrölt bors, só
olaj
A darált húst összedolgozzuk a tejbe n áztatott , kifacsart zsemlékkel, a tojásokkal és vegetával fűszerezzük. Diónyi gombócokat formázunk, forró olajban pirosra sütjük, majd kiszedjük. A visszamaradt zsiradékban a reszelt hagymát megpirítjuk, felöntjük hideg vízzel elkevert paradicsompürével, majd sóval, borssal, bazsalikommal, rozmaringgal, zúzott fokhagymával ízesítjük. Alaposan összeforraljuk, belerakjuk a gombócokat és takaréklángon lefedve készre pároljuk. Főtt orsótésztával, vagy spagettivel tálaljuk.
A tökmagot kávédarálóban megőröljük. Evőkanállal kimérünk ugyanannyit a darált tökmagból és kefírből/joghurtból. (Nekem mindkettő 5 evőkanálnyi lett.) Sózzuk, apróra vágott menta...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz almákat megmosom és felkockázom. A befőttek levét a fazékba szűröm, a gyümölcsöket félreteszem. A gyümölcsléhez hozzáadom az almát, a cukrot és a szegfűszeget majd egy kevés...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KönnyűA tojásfehérje kivételével az összes hozzávalót alaposan elkeverjük. A fehérjéből kemény habot verünk és a túrókrémhez keverjük. A sütőt 160 fokos légkeverésre állítjuk. A sü...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1 Az darált kekszet, a diót keverjük össze egy tálban. 2 Annyi lekvárt adjunk hozza, amíg jól formálható masszát tudunk gyúrni. 3 Miután összeállt a massza, készítsünk kisebb...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű