menu

Családireceptkönyv.hu

Epertorta diétás


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


75 g cukrozatlan kókuszreszelék
50 g makadámdió vagy egyéb, általad kedvelt mag
50 g olvasztott vaj
10 g aszalt áfonya
édesítőszer, ízlés szerint (pl. 5-10 csepp folyékony stevia)
½ teáskanál fahéj

200 g teljes zsírtartalmú krémsajt
120 ml teljes zsírtartalmú tejszín kemény habbá verve
120 ml tejföl, tejszín vagy natúr joghurt
½ teáskanál vaníliakivonat
20 g eper
4 zselatin lap
80 g édesítőszer
10-15 csepp folyékony stevia

Elkészítés:




Robotgépben dolgozd össze a roppanós réteg hozzávalóit. Ha igazán ropogósra szeretnéd, akkor legjobb, ha az áfonyátmegsütöd, és őrölve adod a keverékhez, de friss áfonyával is nagyon finom a desszert. Amennyiben nem érzed elég roppanósnak a réteget, adj még hozzá kókuszreszeléket.

Egy-egy pohár vagy desszertforma aljára nyomkodd a tésztát helyettesítő keveréket. 12 részre porciózd, mert ennyi adagot tudsz a hozzávalókból készíteni.
A zselatin kivételével keverd össze a krém alapanyagait. Dolgozd krémesre, csomómentesre.


A zselatin lapokat kis vízzel locsold meg, önts hozzá ¼ csésze felforralt vizet, keverd össze, míg a zselatin megpuhul.

A lecsöpögtetett zselatint alaposan keverd össze az édes, sajtos krémmel.

A krémet oszd kétfelé. Egyik felét egyenlő adagokba osztva halmozd a kókuszos-ropogós rétegekre.



A krém másik felét keverd össze a zúzott eperrel, de friss eper helyett még jobb, ha előzőleg megsütött, majd porrá őrölt epret használsz.

Öntsd az epres krémet a natúr-sajtos krémrétegek tetejére, majd tedd hűtőbe a desszerteket legalább 2-3 órára, míg megdermednek.
Ha porrá őrölt, szárított gyümölcsöket használtál, akkor a desszertek süteményként, a formákból kiemelve, villával fogyaszthatók. Ha friss gyümölcsöt használtál, elképzelhető, hogy kissé rezgőbb, krémesebb lesz a végeredmény, így pohárdesszertként lehet majd tökéletes választás.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Fánk - farsangi (anyu-féle)
Fánk - farsangi (anyu-féle)

Az élesztőt egy kevés ( kb. 1 tk.) cukorral kb. fél dl langyos tejjel felfuttatjuk. A lisztet a tojássárgákkal, vaníliás cukorral és a maradék cukorral összekeverjük, majd a felfut...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gofri tészta 10 db-os
Gofri tészta 10 db-os

Összekeverni ( kézi habverővel szoktam) a hozzávalókat és sütni :)

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Túrós pite-FJ
Túrós pite-FJ

Elkészítés: 1. A tojásfehérjét felverjük. 2. Az túrót, a zablisztet, ízlés szerint édesítőt, 6 sárgáját és fél csomag sütőport összekeverünk. 3. Óvatosan összekeverjük ezt a m...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: evilany
Mézes puszedli
Mézes puszedli

A tojásokat a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és összegyúrjuk. Egy éjszakát hűvös helyen pihentetjük. A tésztából golyócskákat formálunk és kikent, lis...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk