Ahány ház annyi szokás tartja a mondás. A húslevest is sokféleképpen el lehet készíteni. Én így csinálom. Eddig még mindenkinek ízlett. A titok szerintem abban rejlik, hogy lassú tűzon sokáig kell főzni.
Hozzávalók
•1 pulykaszárny
•2 sárgarépa
•2 fehérrépa
•2 gerezd fokhagyma
•1 vöröshagyma
•1 karalábé
•só
•bors
Elkészítés
Egy fazékba beleteszem a megmosott pulykaszárnyat. A zöldségeket megtisztítom és megmosom, és a húshoz adom. Felöntöm 2,5 liter vízzel, sózom, borsozom és felteszem lassú tűzön főni. Miután felforrt a leves, a habját szűrőkanállal eltávolítom, ezt, ha szükséges többször megismétlem. 4 órán keresztül főzöm a levest, így a hús puha és omlós lesz, valamint az ízek összeérnek. Nincs szükség semmiféle leveskocka használatára.
A finomra aprított vöröshagymát és fokhagymát az olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a felkockázott húst és megpirítjuk. Lehúzzuk a tűzről, megszórjuk őrölt paprikával, felöntjük...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűAz apróra vágott vöröshagymát a zsíron üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a pirospaprikát, a kockára vágott húst, közben gyakran megkevergetjük. Felöntjük vízzel, sózzuk, borsozzuk, és...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KözepesAz apróra vágott hagymát, fokhagymát a zsiradékon kissé megfonnyasztjuk, majd rátesszük a feldarabolt csirke aprólékot, sózzuk, borsozzuk, fehéredésig piritjuk majd fedő alatt páro...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFeltettem a lencsét főzni /persze előtte megmosom /vízbe tettem bele babérlevelet, szemes borsot, fokhagymát és sót. Amikor megfőtt a lencse tejszínes habarással behabartam és ece...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes